Àngels López: «Ara la preferència dels sanitaris és detectar i acotar els contagiats de la Ribera»

0
307
Centre de Salut I d'Alzira

La característica més important d’esta Fase 1 de la Descalada és per als sanitaris «detectar i acotar els casos positius», per tal d’evitar el que més els preocupa, que hi haja un rebrot que torne a omplir els hospitals i les UCI,s, i per tant que el sistema es col.lapse, segons la sanitària i delegada de CCOO, Àngels López.

«Estem detectant casos, és el que ara tenim que fer» afirma López i en este aspecte la Generalitat acaba de contractar a 1.200 rastrejadors, segons ha anunciat el president Ximo Puig. L’epidemióloga i assessora del Consell, Herme Vanaclocha, ho confirma «no hi ha cap problema si aconseguim la traçabilitat dels contagiats».

Desconfinament, contactes i transmissió

La detecció i traçabilitat adquirix especial rellevància en estos moments perquè «el desconfinament provoca més contactes i per tant més transmissió del virus, conforme eixim al carrer i a les terrasses«, explica la sanitària d’Alzira a Riberaexpress.

Àngels López, insistix, una i altra vegada en que cal adoptar «totes les mesures de prudència perquè el virus encara està». I afegix «abans no contaminava perquè al estar confinats no li donavem oportunitats i del virus sabem hui més que ahir però menys que demà i a més desconeguem si la seua virulència anirà a més o a menys».

Al Centre de Salut I d’Alzira  estan realitzant des de l’11 de maig, «entre 5 i 15 proves PCR diaris, fins i tot els dissabtes» i insistix en qué «no es preocupant» si en una setmana com l’anterior s’incrementaren en 59 els infectats» al Departament de Salut de la Ribera.

Riberaexpress