Paco Salom: «Escoltaré les explicacions de Juan Albert i voré les proves que aporte UxC»

0
597
Juan Albert
Ana Calatayu portaveu de UxC
Paco Salom i Sara Diert necessiten que Albert continue per a seguir governant

L’alcalde de Carciaxent, Paco Salom, espera escoltar les explicacions del regidor del Grup No Adscrit, Juan Albert, i comprovar les proves que presente el grup Units per Carcaixent (UxC) que ha demanat la dimissió del tinent alcalde que va serexpulsat de Ciutadans al donar suport a Compromís i el PSPV per a formar govern en este municipi riberenc.

«El regidor s’ha d’explicar i ho ha de fer en el lloc que toca; els órgans col.legiats de l’Ajuntament, perquè no es tracta d’accedir al que demana UxC en la moció presentada sense mes», segons ha declarat Salom a Riberaexpress.

Albert explica la seua versió en la comissió informativa de hui i ho tornará a fer en el próxim plenari del consistori.

La portaveu del grup UxC, Ana Calatayud, ha qualificat «d’incívic i insolidari» a Juan Albert per saltar-se la pasada setmana el confinament «per anar a menjar-se un bon arròs, acompanyat d’amics en un restaurant de La Pobla Llarga, vulnerant les normes sanitàries i socials vigents».

Cal significar que la pasda setmana, mentre Carcaixent, que pertany al Departament de Salut de la Ribera es trobava en fase 0, al veí municipi de La Pobla Llarga podien obrir les terrasses de bars i restaurants al pertànyer al Departament de Xàtiva, que ja havia arribat a la fase 1 de la descalada.

Conciència tranquila

A este respecte Juanito Alcalde, com es conegut popularment el regidor criticat, ha manifestat a este mitjà de comunicació, «tindre la conciència tranquila, en assegurar que s’havia desplaçat a comprovar la situació d’un terreny familiar ubicat al terme de La Pobla, però «sols a uns 200 metres del de Carcaixent per vore si estava en condicions de ser treballat després de les últimes pluges». Una vegada allí, explica el regidor, que va anar a dinar «tot sol» a un restaurant «on vaig demanar el menú del dia; espaguetis, mero i café».

Albert diu que si «he de demanar disculpes les demane, però no vaig a flagelar-me, em sap mal pels meus companys» i ha acusat a Calatayud de practicar «una política rastrera i de buscar el desgast del govern local».

Salom també ha censurat l’actitud de la portaveu de UxC per «explotar el tema en el facebook per aprofitar-ho en benefici propi, abans d’esperar al corresponent debat en els órgans municipals».

Calatayud considera que Albert deu presentar la dimissió «per dignitat política i humana», però si ho fa deixaria en minoria a l’actual equip de govern, donat que el seu sustitut seria regidor del Grup Municipal de Ciutadans.