Carcaixent ha recuperat hui el mercat dels dimarts amb prop de 60 parades

0
649
El mercat ambulant de Carcaixent este matí
El mercat al carrer reprèn la seua activitat amb normalitat
Després de nou setmanes, Carcaixent ha recuperat este matí el seu mercat setmanal de dimarts amb prop de 60 parades. L’Ajuntament de Carcaixent, a través de la regidoria de Comerç, porta dies treballant en el dispositiu per tal de garantir les normes de seguretat i higiene perquè el mercat es poguera celebrar amb totes les garanties i evitar riscos innecessaris. Membres de la Policia Local, Guàrdia Civil i de Protecció Civil han vetllat perquè les mesures es compliren tant per part de les persones que han anat a comprar com entre els i les comercials.

La plaça del Mercat i els carrers del voltants, lloc on se celebra de forma habitual, no era suficientment ampla com perquè les parades guardaren els 2,5 metres de separació lateral entre elles i els 6 m d’espai frontal per al pas de vianants que marca la normativa, per la qual cosa s’ha traslladat a l’Avinguda Vidal Canet, carrer Pare Eugeni i Cándido Hernández on s’han habilitat quatre entrades per poder controlar l’aforament en tot moment.

Els quatre punts d’accés han estat controlats per Protecció Civil, on dispensaven gel desinfectant a totes les persones que accedien al recinte. Pel que fa a les parades, els i les comerciants estaven obligats a portar guants i mascareta i en cadascuna d’elles estava delimitada la distància de seguretat per esperar el torn i s’havia d’oferir gel desinfectant a les i els clients.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la regidora de Comerç, Sara Diert, han estat a primera hora del matí per controlar que la reobertura del mercat anara bé i han agraït tant als i les comerciants com a les persones que han anat a comprar la seua responsabilitat, “crec que la major part de la ciutadania està conscienciada amb la situació que estem patint i demostren la seva responsabilitat. Poc a poc ens anem habituant a aquestes normes de seguretat que tots, sense excepció, hem de seguir i complir estrictament per aconseguir aturar aquest virus”, ha dit l’alcalde.

Per la seua part, Sara Diert, ha volgut ressaltar la bona acollida que ha tingut la reobertura del mercat tant per les i els comerciants com per la població que han destacat que Carcaixent ha sigut una de les primeres localitats en recuperar el mercat de carrer, «crec que amb les mesures en les que hem estat treballant hem aconseguit que es poguera reprendre l’activitat amb seguretat i tranquil·litat, aspectes fonamentals per començar a reactivar l’economia local que és en estos moments una de les nostres màximes prioritats». La regidora també ha volgut afegir que de cara a la pròxima setmana s’aniran perfilant alguns detalls per continuar garantint la seguretat de totes i tots.