Una cafeteria d’Alzira retira les taules de la terrassa per «incivimisme» d’un grup de clients

0
321
Terrassa de la que la titular ha retirat les taules davant l'incivisme d'un grup de clients
El jove Galo que ha sustituït a son pare en la gerència de la Cafeteria Marimba

Una actitut verdaterdament exemplar ha tingut este matí Vero, la propietària de la cafeteria Ikebana d’Alzira que ha despedit, en el primer dia de la Fase 1, als clients perquè «estaven amuntonant taules i cadires, sense respectar els 2 metres de distància, com si no passara res».

Per a esta jove emprenedora «la salut és lo primer» i no li han faltat agalles per a deixar perdre a un grup de clients retirant el mobiliari per evitar que s’incompliren les normes de seguretat de l’estat d’alarma emeses pel Ministeri de Sanitat.

Cal resaltar que esta cèntrica cafeteria ha sigut l’excepció que confirma la regla d’un matí on la capital de la comarca ha recuperat una bona part de la seua activitat comercial. A la Plaça Major, Galo, el gerent de la cafeteria Marimba es mostrava «satisfet» per la resposta de la seua clientela, havien ocupat quasi totes les onze taules correctament separades. Este jove emprenedor alzireny ha pogut arrancar el seu negoci familiar, però té clar que altres altres establiments del sector no han pogut obrir per tindre poques taules en la terassa «i així no poden arriscar-se a traure als treballadors de l’ERTO».

És el cas de Juan Santacreu, soci de la tasca All Negre que només pot traure un parell de taules al carrer Hort dels Frares. Santacreu confia en qué el govern local atenga la seua peitició i la d’altres hostalers «l’autorització a ampliar la terrassa perquè puga ser rendible la incorporació de treballadors».

Els carrers Pérez Galdós i Hort dels Frares, l’avinguda Sants Patrons i les respectives àrees comercials han vist incrementar, de forma notable, la presència de potencials compradors i la sensació agradable de recuperar, poc a poc, el pols que un contagiòs virus, va deixar hivernat el passat 14 de març