Més del 25% de positius de la Ribera són sanitaris

0
463
Sanitària de l'Hospital de la Ribera atenent a un contagiat de la Covid-19

Un total de 141 sanitaris de la Ribera s’han vis contagiats, fins ara, pel coronavirus, el que suposa un 6,10% dels 2.300 treballadors que conformen la plantilla d’este departament de salut.

Mentre que els 2.682 professionals infectats dels 24 departaments de la Comunitat Valenciana donen un 4,10%, segons les dades facilitades per CCOO. I mentre la mitjana valenciana de sanitaris lleus en quarentena es troba, fins ara, en l’1,12% a l’àrea de la Ribera apenes és del 0,13%.

Ara bé el percentatge s’eleva molt més (25,5%) si comparem els 141 positius dels professionals de la comarca amb els 557 del total del departament de la Ribera.

La delegada de CCOO Àngels López ha criticat este fet «més contagis i menys en quarantena que la mitjana» que l’ha atribuït al Servei de Prevenció de l’Hospital perquè «fins  el 10 de maig als treballadors que patien síntomes lleus tampoc ens feien l’analítica del PCR».

López s’ha mostrat molt contundent al respecte; «estic farta d’advertir que si els sanitaris som positius fiquem en perill tant a companys com a la població en general».