La Ribera passa a la Fase 1 sense restriccions segons el Ministeri

0
487
Tota la Comunitat Valenciana, inclosa La Ribera estarà el dilluns en la Fase 1

El Ministeri de Sanitat ha accedit al fet que dilluns que ve entren en la fase 1 de desescalada els 14 departaments de salut que es van quedar fora d’aquest avanç divendres passat 8 de maig i que tant de malestar va provocar en el Consell.

En concret passaran a la fase 1 els quatre departaments de salut de la ciutat València i la seua àrea metropolitana; el departament de Manises; el departament de la Ribera; el departament de Lliria; el departament de Sagunt; els dos departaments de salut d’Alacant i la seua zona d’influència; els altres de l’àrea d’Elx; el departament de la Plana (Vila-real), i el departament de Castelló.

Això sí, la fase 1 serà amb condicions. Per exemple, no es permeten encara els actes culturals de fins a 200 persones que sí que s’inclouen en les condicions d’aquesta fase. Finalment, el ministeri de Sanitat no ha assumit l’altra restricció que proposava la Generalitat, per al departament de salut de la Ribera, que consistia no permetre reunions de fins a deu persones en un domicili o en terrasses. En conseqüència, la Ribera passa de fase en les mateixes condicions que la resta de la Comunitat Valenciana.

Fase 1:

Es permeten reunions socials de fins a 10 persones respectant la distància física.

• Obertura del xicotet comerç.

• Obertura de terrasses (ocupació fins al 50%).

• Obertura d’hotels i d’allotjaments turístics excloent zones comunes.

• Els llocs de culte tindran limitació del 30%.

• Sector agroalimentari i pesquer.

• Entrenament mitjà en lligues professionals.

• Esport no professional: per a activitats que no impliquen contacte físic ni ús de vestuaris.

• Mercats a l’aire lliure, amb condicions de distanciament entre els llocs.

• Espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats (amb un terç d’aforament) i de menys de 200 persones a l’aire lliure.

• Visites a museus limitades a un terç de l’aforament.

• Vetles: per a un nombre limitat d’assistents.