L’ajuda d’Alzira als autònoms és «totalment compatible» amb la de la conselleria segons l’alcalde

0
403
L'alcalde Diego Gómez ahir en el seu despatx

L’ajuda de 300 euros aprovada, recentment, pel plenari de l’ajuntament d’Alzira, als autònoms que tancaren la seua activitat per l’estat d’alarma o bé que la seua facturació es va reduir en un 75%, en el mes anterior a la petició, «és totalment compatible» amb la que concedix la Generalitat amb el decret 44/20, segons l’alcalde Diego Gómez.

La compatibilitat  radica en qué el concepte de la conselleria d’Economia, Sectors Productius i Treball, és diferent al del consistori alzireny. Mentre l’objectiu municipal és «el de la reactivació econòmica perquè els autònoms puguen reobrir el seu negoci», la convocatòria de la Generalitat està destinada a «compensar la disminució d’ingressos derivada de la declaració de l’estat d’alarma». Per cert la conselleria ja ha concedit 1.400 ajudes en el cas d’Alzira.

Informes positius

La primera autoritat local assegura que tots els informes «son positius» respecte a la compatibilitat, des dels emesos per Intervenció i la Secretaria municipal fins el de la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat. D’esta forma aclarix els dubtes a les distintes assessories locals que volien assegurar-se de la compatibilitat de les dos ajudes abans d’iniciar la tramitació dels expedients dels seus clients.

Per tant Gómez, mitjançant Riberaexpress, «anima» a tots els autònoms que vullguen reobir el seu negoci a que presenten la documentació corresponent per via telemàtica o demanant cita prèvia a La Clau, tenint en compte que el termini de presentació de sol.licituds finalitzarà el pròxim 26 de maig.

La partida d’esta ajuda frega els 270.000 euros en afectar a prop de 900 negocis locals segons el regidor d’Hisenda Albert Furió.