La Ribera a punt de guanyar el bitllet per a la F1 junt les 13 àrees restants

0
371
Els sanitaris de l'Hospital de la Ribera tenen molt a veure amb l'ascens de fase

El Ministeri de Sanitat i el Consell ultimen alguns detalls pendents perquè el conjunt de la Comunitat Valenciana puga passar a la fase 1 de la descalada de confinament encara que amb algunes restriccions, segons han avançat els diaris La Vanguardia i ABC

El Ministeri de Sanitat s’inclina per permetre que els catorze departaments de salut de la valencians que segueixen en la fase 0 puguen pujar un escaló en la descalada a partir del pròxim dilluns 18 de maig. Una mesura que beneficiaria a 3,5 milions d’habitants que se sumarien al milió i mig que ja es troben en les deu àrees des de dilluns passat en la fase1.

El ministre Salvador Illa ha de decidir també si accepta que la Generalitat puga modificar la franja horària de passejos als xiquets. Mentrestant, el Consell ha plantejat que no es permeten les concentracions a l’aire lliure de fins a 200 persones per a actes culturals. En el cas concret del Departament de Salut de la Ribera, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, planteja prohibir les reunions de més de 10 persones, qüestió que no ha agradat massa a alguns alcaldes de la Ribera. Barceló ha justificat esta mesura restrictiva en el repunt de 47 nous casos que registrà la comarca la pasada setmana.

Illa té previst fer oficial la seua decisió este divendres per la vesprada que, suposarà que tota la Comunitat Valenciana puga avançar a la fase 1 de la descalada del confinament a partir del pròxim dilluns 18 de maig.