La consellera argumenta que cal fer primer el «seguiment i el control» del repunt de la Ribera

0
337
Sanitari atenent un pacient a l'Hospital d'Alzira

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit en el repunt de la última i en la «necessitat de controlar-lo i fer-li un seguiment» a l’orige de la mesura d’evitar les reunions de grups, de fins 10 persones, al Departament de Salut de la Ribera, cas que demà divendres el Ministeri de Sanitat anuncie el pas a la Fase 1 de tota la Comunitat Valenciana.

Impedir el rebrot

Barceló ha explicat que esta mesura «sols s’allargaria unes dies fins trobar l’origen del focus i marcar la preceptiva trassabilitat, perquè la conselleria té la responsabilitat d’impedir un rebrot de l’epidèmia». Cal remarcar que la setmana del 4 al 10 de maig s’incrementaren els positius en 47, mentre la setmana anterior foren 22 els contagiats en tot el departament. Antella ha sigut el municipi més castigat de la comarca amb 50 contagis i 5 defuncions.

Davant les preguntes dels mitjans de comunicació, entre elles les de la nostra companya d’Onda Cero La Ribera, Amparo Piqueres, la consellera recorda que «el departament d’Alzira estava funcionant molt bé, però ens cridà l’atenció el notable increment de casos en pocs dies» i ha insistit en que els centres d’Atenció Primària «tenen la capacitat suficient i el nombre de sanitaris per controlar el focus».

Cal tindre en compte el que diu el Ministeri de Sanitat al respecte; cal un bon mecanisme de detecció precoç a través de la xarxa d’Atenció Primària i fonamental perquè les unitats territorials definides per les comunitats autònomes puguen passar de fase 0 a fase 1 ja que permet el control d’un possible rebrot. Això implica:

– Capacitat ràpida per a fer proves diagnòstiques a persones amb símptomes compatibles amb COVID-19

– Resultats abans de 24 hores

– Aïllament immediat del pacient en cas de ser positiu

D’altra banda la responsable autonòmica de Sanitat ha restat importància a les crítiques d’algun alcalde de la comarca com el de Gavarda (PP), en considerar que «la majoria dels alcaldes de la Ribera s’han mostrat comprensius amb la mesura que busca vetlar per la salut dels seus veïns».