A la Ribera hi han «menys casos i mortalitat que a la immensa majoria d’Espanya»

0
767
Accés principal a l'Hospital de la Ribera

Molts sanitaris de l’Hospital de la Ribera es consideren «maltractats» per la problemàtica política que l’envolta des de que va nàixer l’any 1999 pel seu model de gestió privada. Un maltractament que ha reviscolat ara amb la pandèmia del Covid-19 en estar, de nou, en el punt de mira, per un repunt de positius que, consideren, també s’ha donat en molts altres departaments sense que haja tingut la repercusió del centre hospitalari asentat a Alzira.

La Ribera contabilitza, a dia de hui, un total de 500 contagis, amb una taxa de 192,5 per cada 100.000 habitants i 32 defuncions equivalents a 12,3 per cada 100.000 ha.

Estes dos taxes son prou més dolentes en l’Hospital General, el Clínic, La Fe, Dr Peset, La Marina Baixa, Elda, Manises, Sagunt, Alcoi, Torrevieja i Requena, entre altres. Mentre els dos hospitals més pròxims tenen millor taxa per contagis; Xàtiva-Ontinyent (171,7) i Gandia (143,5), però pitjor pel que fa a la dels morts (20,1) i (15,8), respectivament.

Pel que fa als pacients hospitalitzats per la Covid-19, a l’Hospital d’Alzira sols queden 12 pacients en planta i altres 2 en la UCI, amb dades semblants als de l’inici de la pandèmia.

Hospital execpcional

Davant la polèmica sorgida per les escases analítiques realitzades, des del primer centre sanitari  revertit a la gestió pública asseguren haver fet «ni més ni menys proves que altres departaments, els que ens ha manat el Ministeri i la Conselleria de Sanitat». I han afegit que uns pocs dies de repunt sense comparar cap altre indicador no justifica cap mesura restrictiva per al nostre departament».

Fons del centre hospitalari asseguren que «tenim un Hospital excepcional», donat que «no hi ha cap de caràcter comarcal» que oferisca els serveis d’Hemodinàmica, Cirugia Cadica o Toràcica, Neurocirugia Plàstica o Maxilofacial, a més de ser «punters» en Dolor, Otologia i Urologia. I en este sentit insistixen en que «cal valorar i defendre l’Hospital que tenim».

Als pocs mesos de gestió pública el Departament de Salut de la Ribera havia incorporat ja 452 professionals. D’els que, 298 són infermers; 48 són zeladors; s’han incorporat 24 auxiliars administratius; 65 especialistes mèdics, 12 facultatius d’Atenció Primària i 5 pediatres. A esta xifra, es van afegir 18 metges i 16 infermers incorporats per potenciar els serveis d’urgències d’Atenció Primària (Punts d’Atenció Continuada-PAC).

Els sanitaris lamenten que esta àrea de salut torne a estar en la diana política, propiciada, primer, per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i seguida per les crítiques a la «mala gestió pública» tant de la líder del PP valencià, Isabel Bonig, com de SanitatSolsUna, associació promoguda per Ribera Salud per a lluitar contra la reversió del departament a la Generalitat.

Riberaexpress