L’alcaldessa d’Algemesí assegura que la restricció de la Ribera obeix al repunt de la última setmana

0
524
Marta Trenzano alcaldessa d'Algemesí

El Departament de Salut de la Ribera va sumar 47 nous casos positius durant la última setmana que, al afegir-se als 22 de l’anterior, indicava un repunt soprenent de contagis a la comarca.

Estes dades negatives son les que ha provocat que la consellera de Sanitat Ana Barceló haja proposat al ministeri que la Comunitat Valenicana passe a la fase 1, però eliminant la possibilitat de reunir-se fins a 10 persones en cases i terrasses, segons l’alcaldessa d’Algemesí Marta Trenzano.

Esta excepció «no serà durant la duració de tota la fase, si no que ens afectarà sols unes dies fins que estiga controlat este repunt». De fet Trenzano ha resaltat que al llarg dels tres primers dies d’esta setmana la Ribera no ha registrat cap contagi ni cap defunció i ha deixat ben clara que «serà la única mesura que no s’aplicarà» de les que contempla la fase 1 de la descalada.

La primera autoritat local d’Algemesí ha explicat que «podrem anar, en principi, a les terrasses en grups familiars i reduïts, però que s’ampliarà a grups de 10 persones quan es confirme el control del repunt observat durant els últims 15 dies. Trenzano ha desmentit que esta reducció provisional  estiga motivada «perquè en esta comarca tenim el costum de reunir-se molt i sovint» i ha demanat «tranquilitat i corresponsabilitat perquè el focus de coronavirus està controlant-se».