La consellera demana de nou l’accés de la Ribera i la resta d’àrees a la Fase 1

0
315
La consellera de Sanitat Ana Barceló durant una visita a l'Hospital d'Alzira

El Consell ha sol·licitat de nou la passada de tota la Comunitat Valenciana a la fase 1 de la desescalada, segons ha anunciat este matí la consellera de Sanitat Ana Barceló. No obstant això, demanarà dos limitacions en aquesta nova etapa. D’un costat, posposar l’entrada en vigor de reunions de menys de dos-centes persones, que afectarà, sobretot a espectacles i actes culturals, per un criteri de prudència.

D’altra altra banda, ha demanat que les reunions de deu persones tampoc puguen encara produir-se en un determinat departament de salut que no ha revelat. Aquesta mesura obeeix, segons ha explicat, a «les especials característiques d’aqueix àrea sanitària». Això impedirà, ha reconegut, que puga haver-hi reunions de fins a un límit de deu persones, tant a les cases, com en qualsevol establiment.

De moment es desconeix quin departament sanitari és i, malgrat que la consellera ha sigut preguntada sobre aquest tema pels periodistes, ha assegurat que es revelarà quan s’informe els alcaldes dels municipis afectats.

Barceló ha precisat que l’informe per a demanar la desescalada és el mateix que va enviar la setmana passada i ha reconegut que el Ministeri de Sanitat no li ha traslladat per escrit les raons per les quals es va vetar l’entrada de 14 departaments de salut de la Comunitat Valenciana. Fins fa uns dies, aquest informe era clau per al Consell. Barceló, no obstant això, ha insistit que la reunió del dilluns amb el ministre de Sanitat va ser «aclaridora». Ha precisat que té una altra reunió bilateral pendent i no ha precisat si serà el divendres quan el Govern responga sobre la sol·licitud de passar a la fase 1, un nou estadi que suposa un pas més en el desconfinament dels valencians.