A la Ribera no es permetran les reunions de fins a 10 persones pel «control de la mobilitat»

0
483

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha concretat que el departament de Salut on no es permetrà la reunions de fins a 10 persones serà el de la Ribera, donada la seua «singularitat i situació actual», i que aquesta mesura puga entrar en vigor posteriorment.

Una mesura que obeix, segons Barceló a «les especials característiques d’aquesta àrea sanitària». Això impedirà, ha reconegut, que puga haver-hi reunions de fins a un límit de 10 persones, tant a les vivendes, com en qualsevol establiment.

La consellera ha explicat als alcaldes que, s’han quedat «sorpresos, que el motiu «son els casos positius que estan donant-se i l’especial mobilitat que té la nostra comarca«, el que aconsella «la necessitat d’adoptar una major precaució davant el control de les persones i dels possibles contagis«. Una autoritat local advertia que, tot i aixó «ha de ser la pròpia consellera de Sanitat la que explique els motius de la seua decissió».

Urbanitzacions i cases de camp

Un dels alcaldes explicava a Riberaexpress amb més detall, que Barceló justifica esta decissió amb «les característiques molt particulars d’esta zona que compta amb nombroses urbanitzacions i cases de camp que afecta a la mobilitat dels seus habitants i que complica el seguiment dels casos potencials de coronavirus».

Encara que la responsable de la sanitat valenciana no ha concretat el màxim de persones que podran reunir-se, cas que el Govern autoritze l’accés a la fase 1 d’esta àrea sanitària, cosa que encara està per vore.

Control de la mobilitat per evitar aglomeracions

Segons fonts del Ministeri de Sanitat, el periòdic La Vanguardia, reflexa que la Comunitat Valenciana «té moltes possibilitats de passar a la següent fase perquè les dades epidemiològiques com assistencials i de detecció temprana han millorat sustancialment en els últims dies». Sanitat reconeix que no va passar a la fase 1 l’anterior setmana «per prudència» i «per la necessitat de controlar la mobilitat dels ciutadans, davant l’important intercanvi entre municipis pròxims, tant cap a les ciutats com cap a la costa». Advertixen eixes fonts que cal controlar la mobilitat per evitar aglomeracions que incrementarien el risc de contagi.