Sanitat reconeix ara que la densitat de població ha deixat fora a la Ribera i a la resta d’àrees

0
464
En naranja, departamentos de salud de la Comunitat Valenciana que pasan a la fase 1 a partir de este lunes / GVA

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha revetlat este migdia que la decissió del ministeri de Sanitat de deixar fora de la fase 1 a 14 departaments de salut valencians, entre ells el de la Ribera, ha estat «l’elevada mobilitat que causen els sectors econòmics i turístics per la major desnitat de població». Un factor éste que ja va apuntar Riberaexpress com a probable, el passat dissabte, donat que s’havien quedat en la fase 0, les quatre grans ciutats; València, Alacant, Elx i Castelló i les seues àrees metropolitanes i que a més cap de les 10 àrees de salut que han superat la fase inicial arriben als 200.000 habitants (La Ribera compta amb una població de 260.000 ha).

Barceló ha dit que esta ha sigut l’explicació que li va fer ahir el ministre Sanitat Salvador Illa durant la reunió que va mantindre ella, reunió que ha qualificat de «positiva i molt aclaratòria». Esta explicació sembla més raonable que la inicial en la que Fernando Simón atribuia a la falta de realització de proves ràpides a cassos sospitosos de coronavirus, en 14 dels 24 departaments valencians, indicador que el propi ministeri exigia a partir d’ahir dilluns.

La màxima responsable de la sanitat valenciana li explicà a Illa, segons ha manfiestat en la roda de premsa de hui, que la Comunitat compta amb «u8n sistema de vigilància referent i vàlid per a tot tipus d’epidèmies que permet controlar la mobilitat entre ciutats i departaments». Barceló ha insistit en qué «este criteri el desconeixiem» i qué al parèixer, li preocupa especialment al ministeri.

Ahir comença a fer test massius en tots els centres d’Atenció Primària, especialment a tots aquells pacients que presenten síntomes lleus. Fins ara es feien els PCR a malalts més greus que requerien ser hospitatlitzats.