Àngels López (sanitària): «Estic supercontenta perquè la Ribera no haja passat a la Fase 1»

0
531
Àngels López ha intervingut este dimarts en la Sexta des del Centre de Salut I d'Alzira

Els centres de salut comencen a fer proves PCR als pacients lleus de coronavirus

Els pròxims dies apareixeran més positius al fer un major nombre de test però seran lleus que no requerixen hospitalització

La pandèmia no està controlada i si no fem bé les coses pot produir-se altra explosió

 

Els centres d’Atenció Primària de la comarca han començat esta setmana a fer proves PCR a tots els malats que presenten síntomes lleus, com 37,5º de calentura i tos, després que canviara de criteri la conselleria de Sanitat, que, fins ara, sols demanva fer test a les persones que presentaven síntomes importants que requerien la seua hospitalització en la majoria dels casos

Els centres d’Atenció Primària fan el seguiment als pacients lleus que deuen estar 14 dies en quarentena; hui el Centre de Salut I d’Alzira havia citat a 8 malalts per fer-los el PCR i sembla que els seus sanitaris han fet dos proves més a veïns que s’han presentat  amb els primers síntomes, sense esperar a que el coronavirus agreujara la seua salut.

L’infermera d’este centre, Àngels López, ho confirma a Riberaexpress, «Sanitat ha canviat la priorització i a més de fer immediatament l’analítica corresponent, controlem també el mapa de contactes de la persona contagiada i així podem controlar millor la pandèmia». Per cert, pel moment Sanitat no els ha facilitat els test express amb els que es coneix el resultat en 15 minuts però que son menys fiables que les proves PCR que requerixen de varies hores per obtindre el resultat de l’analítica.

Més positius

López considera que a els pròxims dies «apareixeran més positius al fer un major nombre de proves», però afegix que «és preferible que isquen molts positius», perquè al ser lleus no requerixen hospitalització. La preocupació principal de les autoritats sanitàries i també dels professionals és evitar el col.lapse de les plantes hospitalàries i de les UCI «perquè comporta un notable augment de la mortalitat».

A Alzira, que compta amb una població de 45.000 habitants, «seria desitjable que hi hagueren uns 20.000 contagiats per la Covid-19 donat que així hi haurien més alzirenys immnunitzats davant un possible rebrot de l’epidèmia».

Preocupació

Esta veterana sanitària i reconeguda sindicalista no oculta estar «supercontenta com a persona i com a infermera, per no haver passat a la fase 1 el Departament de Salut de la Ribera». Per a ella «es tracta d’un canvi molt gran» en estar preocupada per les conseqüències que pot tindre l’autorització dels passejos i de fer esport que «no està gens controlat», qüestió que començarà a proporcionar els primers resultats a partir del pròxim dissabte, en complir-se els 15 dies de vigència. «He vist molts joves junts, a més de pares parlant, mentre jugaven els seus fills amb xiquets d’altres famílies».

En este aspecte Àngels López s’ha mostrat molt contundent; «si ara eixim i fem les mateixes coses que abans de l’estat d’alarma, tornaran a confinar-nos«. I avisa que la pandèmia «no està controlada i pot produir-se una nova explosió, hui per hui encara estem parlant de morts i no de vacances». És per això que fa una crida a «la responsabiltiat i a l’actitut cívica» durant les fases del Pla de Descalada, perquè el contrari la veritat és que dona autèntica por».

Riberaexpress