L’alcalde d’Alzira i el PP polemitzen per l’ampliació de les terrasses

0
163
Terrassa de la Plaça Major d'Alzira

El PP considera que la negativa de l’alcalde a ampliar les terrasses «és una decissió política»

L’alcalde d’Alzira diu que els propietaris poden sol.licitar l’ampliació de les terrasses

Diego Gómez demana «un poc de trellat perquè l’ampliació no es pot fer en totes les terrasses»

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha manifestat que els titulars de les actuals terrasses de bars i cafeteries que ocupen la via pública, «poden demanar l’ampliació», encara que ha supeditat la postura definitiva al respecte a «la normativa específica de la fase 1 que publique el BOE». La Conselleria de Sanitat encara no ha revetlat les àrees sanitàries que complixen els requisits per passar a la següent fase, segons ha declarat este matí la consellera Ana Barceló.

Respecte a la crítica del PP que «lamenta que l’alcalde es negue a ampliar les terrasses, tot i haver-ho fet quasi la totalitat de les poblacions», Gómez ha reclamat als populars que «donen els arguments tècnics per poder fer-ho, no es podrà fer en totes les terrasses».

Trellat

Així doncs, la primera autoritat local ha demanat «un poc de trellat», assegurant que «pendrem la decissió definitiva arran la publicació en el BOE de la fase 1».

Els populars tenen previst presentar una moció «per forçar a l’alcalde a canviar de criteri», en entendre que la denegació «resulta incomprensible si es té en compte que poblacions com Algemesí (PSOE), València (Compromís), Catarroja (Compromís) i Gandia (PSOE) ho duran a terme per a ajudar a l’hostaleria».

Per al PP que aquesta mesura sol·licitada pels hostalers de la ciutat, «és una mesura fonamental en primer lloc per una qüestió de salut, però també per a preservar els ingressos i l’ocupació. A més l’alcalde justifica en què contradiu l’estipulat en l’Ordre SND/388/2020 publicada en el BOE de 3 de maig de 2020, però entenem que es tracta d’una interpretació restrictiva d’aquesta, ja que es pot ampliar l’espai per als vianants que es reste en ampliar les terrasses reduint alguna plaça d’aparcament, o fins i tot tallant algun carrer».

Viabilitat

Els populars alzirenys afegixen que «si l’alcalde no va tindre en compte a veïns i comerciants de Pérez Galdós, ni a les 4.000 signatures que aquests van recollir per a eliminar permanentment les places d’aparcament en aquest carrer, no entenem la posició actual que en qualsevol cas seria provisional, i a causa d’una situació extrema».

Consideren què «es tracta d’una decisió política, perquè tècnicament és viable, per la qual cosa exigim a l’alcalde que reconsidere la seua postura, escolte als interessats, i canvie de criteri perquè la situació és extrema, l’atur ha augmentat substancialment a l’abril (sense comptar als treballadors en ERTE), i amb els 300€ que es destinaran als comerços, i que en el millor dels casos arribaran a la fi d’aquest mes, no són suficients  per a atallar una crisi com la que s’aveïna per part d’una ciutat com Alzira».