El Departament de la Ribera no passa a la Fase 1

0
275

El Departament de Salut de la Ribera no ha passat a la Fase 1 de l’estat d’alarma junt a bona part dels departaments de la Comunitat Valenciana en no complir els requisits del Ministeri de Sanitat. Els que han aprovat l’exament han sigut els departaments de salut de Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja que avançaran el pròxim dilluns a la següent etapa del pla de desconfinament. Així son 14 dels 24 departaments els que constinuaran en l’actual fase 0.

Criteris de valoració

Els criteris per a valorar la transmissió del coronavirus són els següents: el número de reproducció del virus en funció del temps; nombre de casos confirmats pel test PCR (més eficaços) en els últims set dies des de la Data d’Inici dels Símptomes (FIS); incidència acumulada en els últims set dies; percentatge de casos possibles o sospitós amb test PCR; i taxa de positivitat dels casos sospitosos.

Els criteris per a valorar la gravetat que han examinat els tècnics són: el número d’hospitalitzats en els últims set dies i percentatge d’ocupació hospitalària; nombre de casos en les UCI en l’última setmana i percentatge d’ocupació; número de morts en cada província i taxa de letalidad també en els últims set dies.

Finalment, els indicadors per a analitzar les capacitats de detecció i resposta a la pandèmia són: el nombre de llits d’UCI per cada 10.000 habitants; nombre de llits de pacients aguts per cada 10.000 habitants; capacitat d’atenció primària per al diagnòstic precoç (la possibilitat de fa test PCR a tots els sospitosos); disposició de protocols i recursos per al seguiment dels contagis; sistema de vigilància posat en marxa per a garantir el monitoratge diari dels casos i la notificació individualitzada (tant en atenció primària com hospitalària); i el protocol per a assegurar el maneig de les residencia de majors, els centres més colpejats per la letalidad de la malaltia.

Comparativa de contagis per cada 100.000 habitants i de defuncions per cada 100.000 habitants:

La Ribera:   Contagis: 184,4       Defuncions: 11,2

Xàtiva:             »          163               »          20,1

Gandia:            »          137,3            »          15,2

Requena:         »           846,8            »        137,9

Alcoi                »           353,9            »          82,5

Torrevella         »           225,2            »          26,9

Dènia              »           128,1             »          11,1

Vinaròs           »            227,9             »          31,9