Dures crítiques de la consellera de Sanitat i de l’alcalde d’Alzira al Ministeri

0
631
La consellera Ana Barceló amb l'alcalde d'Alzira Diego Gómez i la tinent alcalde Isabel Aguilar

La consellera de Sanitat Ana Barceló ha manifestat el seu desacord amb els criteris del Ministeri per deixar fora de la Fase 1 a 14 departaments de salut valencians en considerar que «hem complit totes les exigencies i criteris».

Barceló assegura que el ministeri «ens ficà matrícula d’honor per complir moltíssims dels criteris per a la descalada». Fins i tot ha advertit que la Comunitat Valenciana es troba «entre les sis autonomies de menor incidència, 13,59 per cada 100.000 habitants, mentre altres que han superat la fase 0 arriben fins a 63 per cada 100.000 habitants».

La responsable de la sanitat valenciana no ha pogut ocultar la seua indignació i ha afegit esta nit que «no entenem la decissió del Ministeri donat que nosaltres estem en millors condicions que altres comunitats autònomes que ha passat de fase».

A més ha dit que «no hem rebut cap resposta a la nostra petició de conèixer les raons que no son ni objectives ni tècniques».

Barceló ha finalitzat la seua intervenció advertint que «anem a seguir lluitant per poder passar a la Fase 1 i perquè els ciutadane reben la millor atenció sanitària».

Rectificació

També Compromís en un comunicat explica que «no compartim la decissió del Govern de l’Estat quan compliem perfectament els requisits establerts». La formació valencianista ha reclamat «una justificació detallada de la decissió o, com a conseqüència, una rectificació».

Per la seua part l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, en declaracions a Riberaexpress, assenyalava «M’he quedat molt despagat donat que a l’ajuntament teniem tot preparat per superar la fase0 i passat a la 1, estavem il..lusionats en qué podriem avançar en la línia de la normalitat, ara no hem de baixar la guàrdia, ser responsables i continuar treballant perquè la pròxima setmana tinga,m la possibilitat de superar la fase».