L’Alzira disputarà el primer playoff d’ascens contra l’Atzeneta

0
412

A falta de ser aprovat per la comissió delegada del pròxim divendres, la Federació Espanyola de Futbol ja ha decidit el pla sobre com es conclouran les competicions del futbol no professional. No hi haurà descensos en Segona B i Tercera Divisió i sí un playoff exprés d’ascens per a les dos categories si el Ministeri de Sanitat l’autoritza. De no ser així, pujarien els líders dels quatre grups de Segona B i els 18 de Tercera. Els partits començaran dues o tres setmanes després que s’hagen iniciat la Primera i la Segona Divisió.

En Tercera Divisió, i sempre dins del mateix grup, s’enfrontaran primers contra quarts i segons contra tercers a partit únic, però amb el condicionant que en cas d’empat no hi haurà ni prorroga ni penal i accediran a la final els equips millor classificats. Els guanyadors de cada final ascendiran. La seu també serà neutral, però dins de la mateixa Comunitat Autònoma de cada grup.

Així la UD Alzira de Pau Quesada  (2º classificat del grup VI) s’enfrontarà a l’Atzeneta de David Albelda (3er classificat) a partit ùnic i el guanyador disputarà la plaça d’ascens al conjunt triomfador del duel entre l’Alcoyano i el Villarreal C o Intercity).

Al no haver-hi descensos en Segona B, els 18 ascensos de Tercera deixarien una categoria amb 98 equips, per la qual cosa per a arredonir una categoria de cara a la pròxima temporada amb 100, dividida en quatre grups de 25, es dilucidaran altres dues places en les quals tindran preferència els equips de Tercera que van acabar primers en la lliga regular i no hagen ascendit en els playoff. El format definitiu per a aquestes dues places es determinarà quan es coneguen quants primers de la competició regular no han ascendit.

Els 100 equips en Segona B es reuniran només per una temporada, ja que per a la 21-22 està prevista una reforma. La idea és crear una categoria denominada Segona B Pro, amb dos grups de 20 clubs.