Carlet inicia el tractament contra el mosquit tigre i la mosca negra

0
467
Riu Magre

L’Ajuntament de Carlet ha emprés com cada any la campanya de control  de vectors per a previndre i controlar la població de mosquits, especialment el mosquit tigre i la mosca negra.  Este servei al qual està adherit l’Ajuntament de Carlet, igual que la resta de poblacions de la nostra comarca, es traduïx en actuacions programades de control i estudis de la presència de vectors en els punts de cria, controlar els embornals per al mosquit tigre i el mosquit comú, fer tractament en els llocs on hi ha presència de larves i estudis de variacions poblacionals al llarg del temps.

L’empresa responsable ha revisat la xarxa de clavegueram i sols ha detectat 5 punts punts de la població amb presència mitjana de larves i un únic punt amb presència alta. De fet, el passat 27 d’abril es va aplicar el tractament per a combatre els mosquits en estos punts que afectaren 28 embornals de la població. L’informe de l’empresa responsable certifica que al centre urbà la situació és molt positiva i a hores d’ara està controlada, després d’este tractament.

A banda d’este tractament, també es va revisar el riu Magre al seu pas per Carlet. Es va fer el tractament en els dos ponts que creuen el riu; en el cas del pont de la carretera de la Creu Negra, es farà un tractament periòdic per a mantindre controlada la situació.

En el cas de Carlet, les operacions de control de mosquits, mosca negra i mosquit tigre es duen a terme a partir del mes d’abril amb esta primera intervenció i continuaran durant els mesos de maig, juny i juliol.

A més de les accions de prevenció establides per l’Ajuntament de Carlet, des de la Regidoria de Sanitat es considera primordial que els propietaris dels camps limítrofs al centre urbà tinguen un manteniment adequat per a evitar la brutícia i els tolls d’aigua que generen el caldo de cultiu perquè els mosquits es desenvolupen, així com especial atenció al manteniment de l’aigua de les piscines i fonts de les casetes, xalets i urbanitzacions.