Toni López: «L’Ajuntament d’Alzira té que finançar la crisi de l’hosteleria local»

0
193
Les terrasses obriran el pròxim dilluns al 50% del seu aforament
Toni López dirigent del sector hostaler local

El dirigent de l’Associació Empresarial d’Alzira i portaveu del sector hostaler, Toni López, considera que «l’ajuntament té que finançar estació problemàtica situació», en referència a la greu crisi que travessa el sector, a nivell local, arran l’estat d’alarma decretat pel Govern el passat 14 de març.

«Necessitem ajudes» advertix López que ha demanat a l’alcalde Diego Gómez, «l’anul.lació de totes les taxes i impostos municipals» i que faça d’intermediari perquè el Consorci Ribera-Valldigna «condone la taxa de reciclatge».

Augmentar els 300€

La primera autoritat local s’ha compromés a «estudiar» l’increment dels 300 euros acordats, pel plenari, per a subvencionar els més de 800 negocis locals afectats per la pandèmia. Els hostalers també han reclamat l’ampliació de les terrasses dels bars, cafeteries i restaurants que funcionaran a partir del pròxim dilluns 11 de maig però al 50% del seu aforament.

Este condicionant, unit a les mesures de seguretat, com una distància mínima de 2 metres, establertes pel Ministeri de Sanitat, «compliquen» la reobertura dels establiments hostalers, «tindrem que fer malabarismes» indicava el dirigent empresarial a Riberaexpress. Fins i tot «ens obligarà a buscar altres vies de negoci com el repartiment a domicili», afegix el gerent del restaurant Camí Vell.

Toni López insistix en que la «complicada situació en la que ha quedat el sector requerix el finançament municipal».

Pel que fa a les ajudes estatals revetla que, «la gran demanda d’ERTE,s i d’ajudes als autònoms per cessament d’activitat, fa que el Govern estiga pagant poc a poc i que uns hagen cobrat i altres encara no».

Riberaexpress