La pràctica totalitat de les comissions d’Alzira a favor de suspendre les falles

0
691
Fallers de Sant Andreu traslladant el seu monument al Casal Jove

Si la pantanada va evitar en 1983 la festa fallera, 37 anys després un virus obligarà a suspendre la seua celebració, donat que al menys 34 de les 35 comissions falleres locals tenen previst votar este dimecres, de forma telemàtica, la seua suspensió.

La Junta Local Fallera va obtindre el passat divendres, una resposta, quasi unànim, a la seua proposta de donar per tancat l’exercici faller 2020 i encetar el 2021.

El primer problema que deuen afrontar les falles és l’emmagatzematge dels monuments donat que els artistes reclamen que abandonen les seues respectives instal.lacions per no continuar pagant el lloguer en un exercici molt dolent per a este col.lectiu.

L’Ajuntament es va oferir a buscar locals per acollir-les, així la falla de Sant Andreu és la primera en ser traslladada al Casal Jove de titularitat municipal, encara que faran falta altres naus per albergarla majoria dels monuments. La falla Albuixarres-Camí Fondo és una de les poques que deixarà el seu monument en la nau de l’artista Carlos Vayá en arribar a un acord que passa perquè la comissió es faça càrrec del lloguer fins el pròxim mes de març.

Les comissions son concients de les dificultats que tindran per conservar l’actual cens i per aixó algunes ja tenen previst «reduir l’import de la quota entre el 40 i el 50%» segons els presidents d’Albuixarres i d’El Parc.

Perquè la crisi sanitària afecte els menys possible als artistes, algunes falles optaran per millorar el monument, mentre altres aportaran un suplement «per fer tasques de manteniment i conservació».

Cal recordar que municipis com Carcaixent, Algemesí i Alberic, entre altres, ja han acordat la suspensió de l’actual exercici faller.