El Govern amplia del 30% al 50% l’ocupació de les terrasses

0
444

El Govern ha modificat la seua posotura inicial respecte a l’obertura dels establiments, durant la primera fase prevista per al’ 11 de maig, etapa en la que s’eliminarà el requisit de cita prèvia, encara que es mantindrà l’horari d’atenció preferent per a majors de 65 anys. Les terrasses podran, finalment, obrir al 50% de la seua capacitat en la fase 1 de la desescalada, ampliaant l’aforament permés del 30%, que va anunciar dimarts passat al 50%. Haurà de mantindre’s la distància de dos metres de seguretat.

A més, l’únic sector de la construcció que no havia tornat al treball podrà fer-lo a partir d’aquest dilluns, dia 4 de maig. A partir de llavors es permetrà fer reformes en locals i habitatges, sempre que aquests no estiguen habitats i que no requerisquen contacte amb els veïns de l’edifici. Durant els treballs de reforma, els treballadors no podran usar les zones comunes i hauran de complir-se les normes de precaució i seguretat habituals.

El Govern permetrà reunir-se a grups de fins a 10 persones en vivendes particulars, terrasses o a l’aire lliure als ciutadans de les zones que passen a la fase 1 de desescalada prevista per a l’11 de maig.
Les mesures que defineixen la fase 1, entre elles el límit per a les reunions de grups de ciutadans, estaran reflectides en el Boletín Oficial del Estado d’aquest diumenge, perquè puguen entrar en vigor el dilluns en la Comunitat Valenciana i altres autonomies.