Sol i elevades temperatures esperen este cap de setmana als esportistes

0
95
Mapa de l'oratge previst per a demà dissabte

Una dorsal anticiclònica començarà a instal·lar-se damunt de la Península Ibèrica afavorint un oratge cada vegada més estable i calorós ja que vindrà acompanyada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica que dispararà els termòmetres en la Península Ibèrica, especialment zona centre i oest del país. Nosaltres també notarem este ascens tèrmic perquè, a més, tindrem entrada de vents de ponent que donaran ratxes moderades a les comarques centrals del territori.

Amb este panorama, hui els clars seran més generals per les nostres comarques i les temperatures guanyaran entre 2º i 4ºC més de manera general (sobretot per l’interior).

Dissabte pel matí el ponent encara es deixarà notar però a partir del migdia es tallarà l’entrada d’este vent terral i les brises començaran a funcionar en el litoral.

Les temperatures seguiran semblants a les de hui per la costa, mentre que per l’interior pujaran un poquet més. Respecte a l’estat del cel, només tindrem visita d’alguns núvols prims i alts que no impediran veure el sol.

Per últim, la tendència apunta a la implantació d’una dorsal anticiclònica que ens donarà molta estabilitat. Això sí, com demà dissabte es tallarà este vent de ponent, el diumenge 3 es formaran núvols baixos o boires a les comarques més litorals on les temperatures ja no seran tan altes, mentre que per l’interior els termòmetres apuntaran molt més alt.

Respecte a la setmana pròxima, no s’observen fenòmens adversos o significatius que puguen afectar al nostre territori, excepte estes altes temperatures que es mantindran fins dimarts 5,i serà a partir de dimecres 6 quan els termòmetres comencen a suavitzar-se.