La crisi sanitària provoca que 350 noves famílies d’Alzira necessiten ajuda alimentària

0
124
La Creu Roja repartix aliments cada 15 dies entre les famílies amb escasos recursos d'Alzira
La regidora de Serveis Socials Marina Mir amb el cap del departament Joan Rovira

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha provocat la incorporació de 350 noves famílies, a les 1.190 que abastia anteriorment d’aliments la Creu Roja gràcies al conveni amb l’Ajuntamernt d’Alzira.

Este col.lectiu rep, cada dos setmanes, aliments no perdibles però també frutes i verdures donades per un supermercat i una cooperativa, mentre el govern local tramita, actualment, amb Nova Terra «la readaptació del conveni per poder ajudar també a estes famílies», segons ha manifestat a Riberaexpress la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, que ha advertit que «es continua» la incorporació de noves famílies necessitades.

Altre programa del departament de Serveis Socials és el d’Ajudes Econòmiques d’Emergència, mitjançant el qual alzira ha distribuït 70.000 euros durant este mes d’abril, el que suposa un 50% de la partida inicial, entre 305 famílies vulnerables, encara que Mir ha assegurat que «incrementarem la dotació el que faça falta perquè van augmentant les famílies que demanen estes ajudes». Per cert unes famílies, que majoritàriament son espanyoles encara que també hi han de procedència estrangera.

Increment de l’ajuda domiciliària

Un tercer programa d’este departament municipal és de l’ajuda domiciliària que afecta a un total de 113 famílies, de les que 81 han sigut provocades pel Covid-19 i que en la seua immensa majoria corresponen a persones majors o malalts de caràcter funcional.

I el quart programa é l’anomenat Menjar a Casa que afecta a un total de 67 persones, després que s’ha duplicat durant la pandèmia.

Mir destaca a més «el potent equip de psicòlegs que tenim que ha atés últimament més de 1.500 cridaes» i l’ajuda rebuda de 99.000 euros procedent de la Conselleria d’Igualtat.

La regidora resalta la «important tasca dels 30 treballadors del departament que treballen de dilluns a diumenge, matins i vesprades». I també la pròxima adjudicació de 8 vivendes socials a càrrec de la Conselleria de Vivenda.

Riberaexpress