La Mancomunitat adquirix més de 100.000 mascaretes de les que 40.000 van a Alzira

0
395
Txema Peláez davant els representants de la Mancomunitat a Alzira

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha adquirit un total de 105.000 mascaretes a una empresa de Torrent, iniciativa a la que s’han adherit 21 municipis de la comarca.

A l’ajuntament d’Alzira corresponen 40.000, a Algemesí, 23.000, mentre les 42.000 restants se les distribuiran entre les 19 poblacions restants, entre mascaretes destinades a adults i menuts.

El president de la Mancomunitat, Txema Peláez, confia en poder deistribuir-les «en un parell de setmanes», segons ha manifestat a Riberaexpress.

Peláez considera que «entre 10 i 12 municipis» de la Ribera Alta no han patit cap contagi i que per tant «els seus veïns deurien ser prioritaris a l’hora de començar la desescalada». Sembla que les localitats menudes i les ubicades a l’interior de la comarca son les millor lliurades de la pandèmia, encara que a Antella s’han contabilitzat 5 morts, mentre Sumacàrcer, a tan sols una distància de 3,5 km, «només ha registrat un cas positiu».

El màxim dirigent comarcal ha valorat «molt positivament» les dades de hui, al no registrar-se cap contagi ni cap defunció a la comarca durant les últimes 24 hores, però considera que «no hem de llançar les campanes al vol, cal saber gestionar les eixides, i no precipitar-se» davant la perillositat del coronavirus.