Jaume Bohigues: «Si els actes no poden ser dignes més val no celebrar les falles»

0
611
Els presidents de les 35 comissions falleres tindran la última paraula
El president de la JLF d’Alzira Jaume Bohigues amb la fallera major actual Alba Carrió

Cada dia son més els municipis que han decidit ja suspendre l’exercici faller 2020, l’últim Carcaixent, entre altres,i en el cas d’Alzira la decissió definitiva, sembla, que no es pendrà fins a meitat del mes de maig i ho farà entre els presidents de les 35 comissions falleres.

El president de la Junta Local Fallera, Jaime Bohigues, ha mostrat la seua opinió davant la probabilitat que continuen prohibides les aglomeracions de persones per l’estat d’alarma provocada per la pandèmia del coronavirus; «si els actes no poden celebrar-se amb dignitat més val no celebrar les falles». Bohigues ha recordat que els actes més bonics i dignes «son els més multitudinaris com l’Ofrena, el lliurament dels premis, la festa del pasdoble i sobre tot les mascletaes».

Pont del 9 d’Ocutbre

El màxim dirigent faller considera que la data tope per a celebrar la festa fallera «és el pont del 9 d’Octubre, donat que a partir d’esta data és inviable perquè no podem celebrar dos festes en tres o quatre mesos».

A Bohigues li preocupa ara més «què passarà quan s’acabe el confinament, quans voldran o estaran en condicions de seguir sent fallers i  quin pressupost tindrem».

El president creu que les falles de l’any 2021 «poden quedar prou tocades» i es mostra partidari de pactar una solució amb els artistes fallers perquè puguen perdre els menys possible. Una d’elles passaria per «millorar els monuments actuals» i l’altra perquè les comissions contracten als mateixos artistes per a fer els monuments de l’exercici 2022.

La última paraula

Bohigues té molt clar que els presidents de les comissions «tenen la última paraula però no es massa optimista respecte a la celebració de les falles d’enguany després que s’hagen suspés nombroses festes i celebracions previstes per als pròxims mesos.

La preocupació més pròxima és la de buscar locals per als actuals monuments, que en un 95% es troben emmagatzemats en les instal.lacions dels artistes fallers. Monuments, que sembla, no seran cremats en l’anonimat i que allargaran la seua vida fins el pròxim mes de març.

Riberaexpress