L’alcalde d’Alzira demana a Ximo Puig un finançament «just» en serveis socials

0
168
L'alcalde Diego Gómez durant la reunió telemàtica
  • L‘alcalde d’Alzira i Vicepresident de la FVMP Diego Gómez ha participat hui en la reunió de la FVMP amb el president de la Generalitat

 

Hui ha tingut lloc una reunió telemàtica dels representants de diferents Ajuntaments de la Comunitat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i les Diputacions de les tres províncies amb el cap del Consell.

 

Des de la FVMP es considera prioritària la participació de totes les administracions i institucions per a fer una labor conjunta en benefici de la ciutadania i així es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, una declaració institucional en la qual es reclama la disposició als ajuntaments per a combatre les conseqüències de la crisi provocada pel Covid-19 i la necessitat de mantindre la coordinació amb la Generalitat per a afrontar units l’eixida d’esta pandèmia.

 

En esta primera reunió s’han abordat els continguts prioritaris per a la reconstrucció, sent conscients que són molts els assumptes i mesures a abordar. S’han estructurat les intervencions al voltant de 6 blocs: serveis socials, turisme, hisenda, agricultura, despoblació i indústria.

No deixar ningú enrere

Al primer bloc, ha intervingut l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i ha subratllat la tasca dels Serveis Socials municipals i ha insistit en la necessitat de comptar amb els recursos econòmics suficients per a poder atendre en primera instància les persones: “Els ajuntaments som l’atenció primerenca en ests casos, qui coneix la realitat de les persones i les necessitats de manera immediata. Cal tindre el finançament per a no deixar ningú enrere”

A més, també ha abordat la necessitat de reforçar les plantilles d’atenció domiciliària això comi millorar les plataformes informàtiques que permeten abreujar la concessió d’ajudes.

Per últim, ha manifestat la necessitat d’engegar una campanya informativa per a donar a conéixer les possibilitats del Fons per a la Renda Valenciana d’Inclusió.

 

A la reunió han assistit:

President de la Generalitat, Ximo Puig

President de la FVMP, Rubén Alfaro

President de la Diputació de València, Toni Gaspar

President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón

President de la Diputació de Castelló, José Martí

Comissió Executiva de la FVMP

Vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí

Juan Jose Berenguer, alcalde del Campello

Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva

Dolores Berenguer, alcaldessa de Monforte del Cid

Mari Paz Carceller, alcaldessa de Puçol

Analia Juan Guillem, alcaldessa de Montesa

Enrique Moll, alcalde de Pego

Ernestina Borrás, alcaldessa de Càlig

Vanesa López, alcaldessa de Caudete de las Fuentes

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina

Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna