El Govern autoritzarà passejar i fer esport a partir del 2 de maig

0
195
Es podrà fer esport de forma individual

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegutat hui que a partir del 2 de maig es podrà eixir a passejar i a fer esport de forma individual segons contempla el Pla de Desescalada que aprovarà el Consell de Ministres el pròxim dimarts.

Sánchez ha explicat que la transició de l’estat d’alarma «es farà gradual i per etapes», però la desescalada «serà distinta en cada territori, encara que coordinada». En este aspecte ha afegit que les regles «seran les mateixes regles, però es podrà fer a distinta velocitat».

A més ha resaltat que els negocis s’obriran «en distintes faces», encara que «sense posar en risc tot el que hem aconseguit fins ara».

Pla de Desescalada

Els passejos dels xiquets i l’exercici físic en l’exterior seran les primeres rebaixes del confinament en el qual Espanya es troba des del passat 14 de març. El Consell de Ministres aprovarà un pla de desescalada aquest dimarts que establirà les diferents fases per al mes de maig i fins i tot part de juny. Sánchez ha deixat clar que el procés serà «gradual» i *territorialitzat sobre la base d’evolució del virus i ha reconegut que el camí del *desconfinamiento estarà igualment plagat de «riscos i perills». «En cada territori els ciutadans coneixeran els indicadors per a saber el camí cap a aqueixa nova normalitat. No avançarem tots a la mateixa velocitat però sí amb les mateixes regles», ha expressat.

Per etapes

«No recuperarem de colp tota l’activitat i tota la mobilitat social, sinó que ho farem per etapes. Per etapes. En cada camp d’activitat es fixaran passos successius. Tant pel que fa a la reobertura dels comerços com a la restauració; tant en les activitats d’oci, de turisme, de cultura; tant en el sector agrari com en el sector turístic o qualsevol sector industrial; tant en les activitats religioses com en les activitats de cultura i d’oci; tant en els esports com novament en la restauració», ha explicat sobre la gradualitat.

Coordinació amb les autonomies

Sánchez ha reiterat que serà el Govern el que establisca les normes de desconfinament sobre la base del criteri dels científics, encara que ha assegurat que ho farà en coordinació amb les comunitats autònomes. Aquest diumenge traslladarà els «criteris» de la desescalada als presidents regionals en la videoconferència setmanal: «Cal evitar entrar en una sort de carrera per competir, qui ho fa més ràpid. Els territoris que se senten més aixoplugats poden estar temptats per córrer; però han d’aguantar».