Les persones majors i els esportistes els pròxims col.lectius en eixir al carrer

0
561

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va reconèixer, recentment, que després de deixar eixir al carrer als menors de 14 anys, el que farà a continuació és permetre als adults que facen esport, de manera individual, i que les persones majors isquen a passejar «són mesures que estan sobre la taula».

El doctor Simon reconegué que tots els professionals sanitaris «les hem plantejades però requereix un control molt estricte».

Segons l’expert del Ministeri de Sanitat, hi ha mesures «que es poden anar permetent progressivament», encara que ha matisat que les noves modificacions s’aniran incloent en partir del pròxim 26 d’abril.

«Entenc que aquestes mesures s’inclouran en els pròxims decrets progressivament. No crec que siguen ni més ni menys disciplinats que altres ciutadans», ha comentat Simón, destacant que l’objectiu és proposar mesures «que es puguen implementar correctament i no que es queden en un paper».

En ser preguntat per la possibilitat de permetre que les persones majors isquen a passejar, el doctor ha ressaltat que és un dels punts que el comité científic «ha discutit molt» i que és «una altra de les opcions que es posa damunt de la taula».

En aquest sentit, ha explicat que les persones majors «han de plantejar-se com a possible grup per a poder exercitar-se» i ha apuntat que el que es permetrà o no «dependrà del Reial decret nou que s’emetrà en els pròxims dies». «És un dels punts que el comité científic ha posat sobre la taula», ha sentenciat.