Els xiquets de fins 14 anys podran traure els seus joguets al carrer

0
492

Podran portar la seua pilota o patinet; córrer, saltar, fer exercici o anar al camp. Però només en un quilòmetre i amb un adult, que pot ser un germà major

Eixiran una vegada al dia durant una hora màxim a l’entorn d’1 km acompanyats per un adult

 

Més de sis milions de xiquets menors de 14 anys de tota Espanya podran eixir de casa a partir d’aquest diumenge acompanyats per un adult que pot ser el seu pare o un germà major. Podran eixir una vegada al dia per un màxim d’una hora a l’entorn d’un quilòmetre i en un horari de 9.00 del matí a 9.00 de la nit. La màscara no serà obligatòria però es recomana el seu ús.

El Govern els permet portar la seua pilota, el seu patinet i altres joguets i també podran córrer, saltar, fer exercici i, en el cas dels xiquets que visquen en zones rurals, eixir al camp o a passejar pel bosc. També se’ls autoritza ara a romandre en les zones comunes de les urbanitzacions, si així ho acorda la comunitat de veïns, encara que les criatures no podran compartir joguets ni usar els gronxadors o les instal·lacions en les quals puguen muntar-se altres xiquets.

Cada adult haurà de portar un màxim de tres xiquets i caldrà evitar les hores puntes i mantindre sempre la distància social, que idealment és de dos metres i com a mínim d’un metre. Seguirà sense permetre’s l’entrada als parcs infantils públics. Estan autoritzats els carrets i les cadires de bebé.

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha detallat al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, els detalls del pla perquè els xiquets puguen eixir al carrer, un assumpte que ha posat en evidència la descoordinació existent en el si del Govern i ha desgastat encara més la seua gestió de la crisi del coronavirus.

Iglesias ha demanat «disculpes» directament als xiquets (als quals els va felicitar pel seu «bon comportament» i, «en un llenguatge una mica més seriós», als seus pares: «Evidentment no comuniquem bé, no ho expliquem bé. S’han comés errors i es continuaran cometent. En aquest cas, les crítiques eren raonables i quan a un li critiquen i tenen raó cal posar-se a treballar», ha dit.