Un curs en la UNED-Alzira ensenya a aprofitar internet en temps de crisi i a detectar faules

0
419

El Centre Associat UNED Alzira-València ‘Francisco Tomás i Valiente’ impartirà, del 23 d’abril al 8 de maig, un curs per a «ensenyar com traure el màxim rendiment a internet i els dispositius intel·ligents per a realitzar accions fonamentals actualment, com a tràmits administratius i bancaris o teletreball». Tot i això, «posant l’accent en la importància d’assegurar la privacitat i distingir la informació veraç de les anomenades ‘fake news'».

Es tracta d’un curs d’extensió universitària que porta el títol de ‘Tablets, mòbils i internet actual: possibilitats, seguretat, fake news i altres amenaces en temps de crisis’, informa la universitat a través d’un comunicat.

L’activitat està dirigida pel catedràtic del Departament d’Informàtica i Automàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UNED José Sánchez Moreno i el ponent serà Juan Vicente Capella, doctor en Enginyeria Informàtica, professor tutor de la UNED València i professor titular de la Universitat Politècnica de València.

Les sessions es desenvoluparan en format en línia, ja la UNED continua amb el seu calendari docent malgrat la suspensió d’activitat presencial per la pandèmia de Covid-19, mitjançant webconferencias, i amb el programa de cursos d’extensió, també per via telemàtica, recalca la institució acadèmica.

El curs, afigen, està dissenyat perquè els alumnes aprenguen de manera pràctica, amena i guiada a aprofitar les noves possibilitats que ofereixen els serveis d’internet a través dels seus ordinadors, tauletes i telèfons intel·ligents, de manera que puguen gaudir d’avantatges com adquirir productes, fer pagaments i gestions en l’administració pública, relacionar-se amb els altres o conéixer aplicacions de benestar personal.

Altres aspectes en els quals s’incideix són la privacitat i la seguretat mostrant alguns dels riscos i amenaces que poden donar-se en la xarxa.Igualment, s’aborda el fenomen de les faules i com detectar-los.El programa complet es pot consultar en l’enllaç http://extension.uned.es/actividad/idactividad/22295 CONFERÈNCIA EN LÍNIA GRATUÏTA.

Xarrada

A més, la UNED a València se suma a les activitats divulgatives de caràcter gratuït durant el confinament amb una conferència online, el pròxim 22 d’abril, en ocasió del Dia de la Terra.

La xarrada –que se celebrarà a partir de les 19.00 hores– porta el títol de ‘Planeta Terra vs Planeta Blava’ i estarà a càrrec del professor tutor Rafael Muñoz, qui reflexionarà sobre la importància de l’aigua per a la vida i la relació dels éssers humans amb el seu hàbitat i amb altres espècies.

Aquesta activitat és gratuïta i la informació es troba en la web del centre (www.unedvalencia.es) i http://extension.uned.es/actividad/idactividad/22312