Carcaixent comença a repartir 25.000 mascaretes entre la població

0
437
Persones voluntàries, personal municipal i Protecció Civil les repartiran a partir de demà pels domicilis segons les persones empadronades en cada vivenda 

L’Ajuntament de Carcaixent començarà demà el repartiment de les 25.000 mascaretes quirúrgiques que s’han adquirit per part del consistori per a tota la ciutadania. La idea és fer un repartiment ràpid i simultani per tota la població, tasca que serà possible gràcies a la participació de persones voluntàries. El repartiment es farà tenint en compte les persones empadronades en cada domicili.

Està previst que el repartiment s’allargue durant diversos dies ja que és un procediment exhaustiu al realitzar-se de forma personalitzada, amb la qual cosa, des de l’Ajuntament es demana paciència i tranquil·litat a ciutadania ja que hi han suficients unitats per a tota la població. Una vegada haja finalitzat el procés de repartiment, i prèvia confirmació de la finalització, se solucionarà qualsevol incidència que haja pogut sorgir. En cas de no estar en el domicili durant el repartiment, es deixarà en la bústia una notificació per a que vagen a recollir les mascaretes que li correspondrien a l’Ajuntament en les dates i hores indicades.

Ús de les mascaretes

Des de l’Ajuntament de Carcaixent han recordat que és molt important fer bon ús de les mascaretes i especialment anar en molta cura en el moment de llevar-se-la. Així, tal i com recomanen les autoritats sanitàries, després de rentar-se les mans, hi ha que llevar-la dels costats i no des del centre, per a això cal subjectar de nou pels laterals i treure-la cap endavant assegurant-se que es manté allunyada en tot moment de la roba i de la cara per si hi haguera alguna zona contaminada. Una vegada tirada al fem, hi ha que tornar a rentar-se les mans.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha demanat paciència a tota la població “es tracta d’un procediment lent, que s’ha de fer amb totes les mesures de protecció necessàries per evitar perill tant a les persones que reparteixen com per a les que les reben”. D’igual manera ha recordat que tot i portar les mascaretes s’ha de continuar seguint les precaucions higièniques “les mascaretes no són una vacuna ni una medecina, hem de seguir mantenint la distància social de seguretat i mantenir una correcta higiene de mans”.

50.000 euros en material sanitari i de protecció

Des de l’inici de la crisi sanitària l’ajuntament de Carcaixent ha invertit prop de 50.000  euros en productes sanitaris, de neteja i desinfectants. A banda de les mascaretes per a tota la població, també s’ha invertit en material sanitari com tratges de bus, ulleres, guants, mampares protectores o gel desinfectant per als diferents serveis municipals essencials, que necessiten d’esta protecció per evitar nous contagis de la Covid-19. També s’ha facilitat material a la Residència Verge d’Aigües Vives i als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil.