Els menors de 14 anys podran acompanyar als pares sols a fer la compra

0
252
Els xiquets i xiquetes no podran anar als parcs ni fer activitats a l'aire lliure

Els menors de fins a 14 anys, i no 12 com es va dir al principi, podran eixir de les seues cases a partir del dilluns 27 d’abril, però no per a jugar o «passejar» en termes estrictes, sinó per a acompanyar als seus pares a realitzar les activitats que estan permeses en el confinament, és a dir, eixir a comprar o a una entitat bancària. Tot i això, el Govern no descarta que més endavant els menors puguen realitzar un altre tipus d’activitats a l’aire lliure, si així ho aconsella l’evolució de la pandèmia.

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts una modificació en les condicions del confinament durant l’estat d’alarma per a la nova pròrroga, fins al 9 de maig, que el president del Govern, Pedro Sánchez, sol·licitarà aquest dimecres al Congrés.

Com es va dir fa uns dies, es tracta d’alleujar la situació dels més xicotets, dels menors fins als 14 anys, encara que de moment en unes condicions diferents a la que s’havien imaginat.

Sánchez va anunciar el dissabte passat que durant la tercera pròrroga de l’estat d’alarma -que espera que el Govern done llum verda aquest dimecres- anava a fer un «alleujament» en el confinament dels xiquets i xiquetes. Segons va dir, podrien abandonar els seus domicilis per a prendre «aire fresc».

Segons ha explicat la portaveu del Govern, María Jesús Montero, «a partir del 27 d’abril, els menors de 14 anys poden acompanyar a un adult en activitats que permet el decret d’alarma, del desplaçament per a anar al supermercat, a la farmàcia o a les entitats financeres». Segons ha precisat la ministra, els adults hauran de ser persones amb les quals convisquen amb els menors.