L’ús de guants al carrer augmenta el risc de contagi segons Sanitat

0
570

El Ministeri de Sanitat ha advertit que posar-se guants quan s’eixirà al carrer no evita el contagi del coronavirus, ja que si s’usa durant molt de temps es contaminen. Així mateix, ha fet una sèrie de recomanacions per a un ús adequat de les màscares.

En una ‘Guia d’Actuació per a Persones amb Condicions de Salut Cròniques i Persones Majors en situació de confinament’, elaborada per Sanitat s’explica que l’ús de guants al carrer augmenta el risc de contagi de la malaltia en el cas que la persona es toque la cara. A més, avisa que llevar-se els guants sense contaminar-se les mans «no és fàcil», ja que requereix una tècnica específica que la majoria dels ciutadans desconeix.

Sí que cal usar guants en comprar fruites i verdures
El Ministeri de Sanitat sí que recomana emprar els guants d’usar i tirar quan es vaja a comprar fruites i verdures, com sempre s’ha fet.

La guia insisteix que una adequada i freqüent higiene de mans és una mesura «més eficaç» que l’ús de guants, i que «l’ús incorrecte» d’aquest material «pot generar una sensació de falsa protecció i posar en major risc d’infecció a qui els porta».

Guia de Sanitat 

Ús correcte de les màscares
La guia també fa referència a les màscares, que només protegeixen, «si es segueixen les següents pautes generals per al seu ús»:

Llave’s les mans abans de posar-se la màscara.
La màscara ha de cobrir la seua boca i nas de manera que no queden buits entre la cara i la màscara.
Evite tocar-se els ulls, el nas i la boca, ja que les mans faciliten la seua transmissió
En tossir o esternudar, cobrisca’s la boca i el nas amb el colze flexionat
Use mocadors d’un sol ús i tire’ls després del seu ús
Evite tocar la màscara mentre la porte posada, si ho fa llave’s les mans amb aigua i sabó
Canvie’s la màscara quan estiga usada i recorde que no es poden reutilitzar
Quan es lleve la màscara faça-ho per les cintes de la part posterior, no toque la màscara i tire-la en un poal de fem. Després llave’s les mans amb aigua i sabó.