Els xiquets i xiquetes seran desconfinats a partir del 27 d’abril

0
449

Els xiquets i xiquetes, en principi fins els 12 anys, podran eixir al carrer a partir del pròxim dia 27, tot i que seran «eixides limitades sujectes a condicions», segons ha manifestat esta vesprada el president del Govern Pedro Sánchez.

Encara que ha anunciat també la prórroga de l’estat d’alarma fins el 9 de maig. Però els últims 15 dies no seran d’un confinament uniforme com fins ara, sinò que «hi haurà distints estats d’alarma per aliviar el confinament actual davant els progressos realitzats».

Un comité d’experts integrat per 8 especialistes de l’àrea de la pediatria i pertanyents a l’Associació Espanyola de Pediatria han elaborat l’informe que el president presentarà demà a les Comunitats Autònomes. Els experts que han elaborat aquest informe eren partidaris de l’eixida immediata dels xiquets al carrer.

Passejos de mitja hora

Per a aquestes eixides recomanaven que els xiquets foren acompanyats d’un adult responsable que es complisquen les mesures de seguretat. Entre altres, plantegen que es mantinga una distància física d’almenys un metre i mig de distància respecte a altres persones, que no puguen utilitzar-se gronxadors o mobiliari urbà, i que els menors utilitzen màscara. Respecte al temps d’eixida es planteja que siguen passejos en torn als 30 minuts.

El desconfinament progressiu per als adults es farà primer pels territoris menys afectats per la pandèmia, que no té perquè coincidir amb una autonomia  ni fins i tot amb una provícnia, segon Sánchez. «La desescalada serà cautelosa, lenta i progressiva, segons ha afegit el president.

A més ha demanat la «unió» de totes les forces polítiques davant «la reconstrucció econòmica i social.

També ha dit el president que el Govern fixarà uns preus «raonables» per a les mascaretes que es posen a la venda.