Els majors de 65 anys gaudiran de tres mascaretes gratuïtes a partir del dilluns

0
656
Les mascaretes higièniques com la de la imatge de 65ymas.com es podran retirar a partir del dilluns

La Conselleria de Sanitat donarà 3,6 milions de màscares higièniques perquè les persones majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de major risc davant la pandèmia de coronavirus puguen retirar-les de manera gratuïta en les farmàcies, a raó de tres unitats per cada persona beneficiària.

Així ho estableix la resolució de la Conselleria de Sanitat que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat, per la qual s’estableix la donació d’aquestes màscares, considerades «un element que pot incrementar la protecció contra la COVID-19 i que s’ha d’utilitzar d’una manera eficient».

La resolució recorda que la Generalitat ha arribat a un acord amb els Col·legis farmacèutics de la Comunitat Valenciana, pel qual la Conselleria de Sanitat distribuirà màscares higièniques gratuïtament a través de les oficines de farmàcia a les persones majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de major risc. La mesura entrará en vigor a partir del pròxim dilluns, segons ha comunicat la Generalitat als col.legis de farmacèutics.

La Conselleria destaca que els destinataris no són població en risc de contraure la malaltia, sinó població no exposada que en cas d’infectar-se tindria pitjor pronòstic i, per tant, major probabilitat d’hospitalització, ingrés en UCI o requeriment de ventilació mecànica.

Es proveirà de màscares higièniques a la totalitat de persones majors de 65 anys i a la ciutadania de menys de 65 anys amb malaltia significativa crònica en múltiples sistemes orgànics, malaltia dominant crònica en tres o més sistemes orgànics, neoplàsies dominants, metastásicas i complicades o necessitats sanitàries elevades, estats de salut que inclouen «la pràctica totalitat de persones amb major vulnerabilitat».

La resolució estableix la donació de 3.600.000 màscares higièniques a les persones i col·lectius vulnerables, sense perjudici de la possibilitat de posteriors distribucions, a través dels principals magatzems distribuïdors i les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

Es dispensaran de manera gratuïta tres màscares per cada persona beneficiària directament a través del SIP en les oficines de farmàcia en una única recepta electrònica, no renovable, com a producte no finançable, no prescriptible i sense cost per al pacient.

La resolució exposa que l’Agència Tributària ha concedit a la Generalitat l’autorització administrativa per a la importació de béns amb l’exempció de l’impost sobre el valor afegit, en ocasió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, la qual cosa permet la importació i distribució gratuïta «d’una quantitat important de màscares».

EFE