La Policia Local ja ha sancionat a 600 veïns d’Alzira per incomplir el confinament

0
344

Al voltant de 600 alzirenys ja han sigut denunciats per la Policia Local d’Alzira per incompliment de les normes de seguretat, segons ha explicat hui el seu cap Jorge Iglesias a Alzira Ràdio.

La Policia alerta la ciutadania que no es tracta d’unes simples normes prohibitives, sinó d’una sèrie de restriccions, l’objectiu de les quals «és protegir-nos». De moment, el Cos Policial de la nostra ciutat es manté «en bones condicions i només tres dels agents es troben, per precaució, confinats a casa«.
Iglesias, ha recordat que només podem eixir de casa de manera individual i sols per a adquirir productes de primera necessitat o també per anar a treballar. Com tota norma, existixen algunes excepcions com, per exemple, les mudances o el transport dels xiquets de pares divorciats d’una casa a una altra. No obstant això, «hem d’intentar disposar sempre d’algun document que facilite als agents la tasca de comprovació de l’activitat que anem a realitzar».
Pel que fa al manteniment dels camps i horts particulars, Iglesias apunta que «sols està permès quan la finalitat siga l’arreplegada del producte per a comercialitzar-lo, però no en el cas que siga per a consum propi». Tampoc es poden utilitzar les terrasses comunitàries, si no és de manera individual.

I respecte a la caducitat dels carnets de conduir o del DNI, s’ajornen els terminis fins a nou avís. Amb totes estes mesures, el cap de la Policia Local apel·la al «sentit comú» i recorda a la ciutadania que esta situació «no eximix a ningú de complir les normes de tirar el fem dins del contenidors o arreplegar els excrements dels gossos».

Un veí d’Alzira ha aconseguit el rècord en la Comunitat Valenciana en estar set voltes proposat per a sanció per desobediència greu de l’estat d’alarma i per tant ha estat detingut.