Proves clíniques de tres vacunes contra el coronavirus

0
304
EP /EPV

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat que hi ha iniciades proves clíniques de tres vacunes contra el Covid-19, a més d’altres 70 en estudi.

Les dades preliminars d’aquesta fase inicial d’assajos clínics, en una d’elles, han sigut positius, per la qual cosa els investigadors han rebut permís per a continuar. En aquesta segona etapa les proves es repetiran en una major mostra de subjectes, formada per diversos centenars de persones, per a observar la seua seguretat i efectivitat i establir un pla de vacuna. Aquesta serà l’última etapa abans d’una tercera i definitiva ronda d’assajos.

L’OMS ha assegurat que qualsevol vacuna reconeguda serà universal i per tant no hi haurà patents privades, marques o preus per a qui la puga pagar.