El Govern pagarà l’Ingrés Mínim Vital a partir de maig

0
303
Els ministres Pablo Iglesias i José Luis Escrivá

l Ingrés Mínim Vital que està preparant el Govern per a les famílies més desfavorides és ja una realitat. Aquesta nova renda estarà llesta «en les pròximes setmanes», segons ha assegurat hui el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la seua compareixença a petició pròpia en el Congrés dels Diputats.

Així ho ha ratificat el vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, anunciant que aquesta renda estaria llesta ja al maig. La mesura la treballaran conjuntament el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social i la Vicepresidència de Drets Socials, i la presentaran tots dos demà dijous.
L’Ingrés Mínim Vital és un concepte que la crisi del coronavirus ha rescatat dels programes electorals de PSOE i també en el d’Unides Podem dins del paquet de mesures per a ampliar les ajudes que servisquen per a pal·liar els efectes de la paràlisi econòmica.

El projecte pretén que puguen gaudir d’aqueix ingrés els ciutadans, que no visquen acompanyats, amb rendes inferiors a 200 euros mensuals. En el cas que convisquen amb una altra persona, a més els ingressos inferiors als citats 200 euros, haurien d’acreditar una renda familiar mitjana inferior als 450 euros.

El beneficiaris seran persones que no tenen accés a cap de les ajudes que ha desplegat el Govern des del passat 14 de març i que ja cobreixen al 30% de la població activa, més de 6 milions de persones. Entre elles figuren els treballadors de l’economia submergida (mercat negre) que no figuren en registres que justifiquen la seua contribució al sistema en algun moment.