Alzira obrirà el Portal Online del Comerç a finals d’abril pel coronavirus

0
320
Pérez Galdós és un dels carrers més comercials d'Alzira

El coronavirus ha accelerat el projecte d’enllestir durant esta legislatura el Porta Online del Comerç d’Alzira que havia anunciat en juliol de l’any passat l’alcalde i responsable de Comerç Diego Gómez.

El portal que ,sembla pot posar-se en marxa a finals d’este mes té com objectiu «aglutinar» a tots els comerciants perquè puguen penjar els seus productes en les pròximes setmanes i iniciar les vendes durant l’actual periode de confinament.

L’Ajuntament assumirà el cost

Gómez ha revetlat a Riberaexpress que «l’Ajuntament aportarà els recursos per a fer front al cost informàtic» i a més contractarà a una empresa que es farà càrrec del repartiment de les compres.

El Consell de Comerç es reunirà, hui dijou, per a tancar els detalls d’este portal que arrancarà «quan abans millor per a què els establiments comencen a vendre encara que tinguen les portes tancades», segons la primera autoritat local que creu possible el seu inici a finals d’este mes d’abril del que ha nomenat «l’Amazon d’Alzira».

Viabilitat

Algunes de les consultes realitzades en el seu dia per este mitjà digital consideren que esta plataforma comercial «crearia sinèrgia i intercomunicació entre tot el comerç local». Mentre que l’emprenedor, Jaime Rossell, que va enllestir, fa tres anys, una plataforma privada online, que es va tancar davant l’escasa resposta del comerç local, opina que la plataforma que preten posar en marxa l’Ajuntament, «podria ser viable sempre i quan constitituisquen la web un mínim de 100 establiments comercials«.

El Consell de Comerç abordarà, a més, una sèrie de propostes que l’Ajuntament té previst aprovar en el plenari d’este mes distintes ajudes encaminades a pal.liar la problemàtica derivada del tancament dels establiments comercials per la pandèmia.

L’alcalde no descarta que la corporació municipal tinga que aprovar una operació de crèdit; «pensem que serà necessari», segons ha declarat al respecte.

Riberaexpress