La UD Alzira disputarà la lligueta d’ascens i no hi hauran descensos en Tercera

0
236
La UD Alzira en el camp de l'Atzeneta el rival més probable de la primera eliminatòria. Foto: Toni Correas

La Federació Espanyola de Futbol ha donat per finalitzades les competicions no professionals y proposarà a les federacions territorials la celebració de lliguetes d’ascens express, a partit únic, en Segona B i Tercera Divisió, sense que es disputen els partits de descens.

El president, Luis Rubiales, plantejarà un mecanisme ràpid, mitjançant un model uniforme en tot el futbol amateur espanyol, tant en els quatre grups de Segona B com en les Terceres Divisions que es disputen per Comunitats Autònomes, enquadrats en 18 grups de 20 equips cadascun.

Pel que fa a la Tercera Divisió proposta més factible, segons el president de l’Alzira, Juan A. Sanjuán, és disputen l’ascens els quatre primers classificats; en el cas del grup VI el primer classificat l‘Alcoyano jugaria contra el quart classificat l’Intercity, mentre el segon classificat la UD Alzira s’enfrontaria a l’Atzeneta, en els dos casos a partit únic. I el nou equip de Segona B eixiria de l’eliminatòria entre els dos equips guanyadors de l’anterior. L’altra proposta que s’abordarà és la de pujar directament els primers classificats dels respectius grups, per a disputar-se la segona plaça entre els sis conjunts que li seguixen en la classificació.

Pel que fa a la part baixa de la classificació no perdran la categoria els tres últims equips del grup; l’Acero, el Silla i el Benigànim. Per lo que els grups de Tercera passarien a estar formats per 23 equips la pròxima temporada.

Mentre la 2ª B passarà dels quatre grups actuals als 6 de la temporada 2020-21.