Azira ha adaptat enguany la Tamborada a l’estat d’alarma

0
297

 

Diverses activitats que es poden realitzar des de casa recordaran a les xarxes socials que “Som patrimoni”

 

L’actual situació de confinament no va a ser obstacle perquè Alzira celebre les «XXVIII Jornades d’Exaltació del Tambor i del Bombo», del dissabte 25 d’abril, encara que adaptant-se a les circumstàncies. Des de la Regidoria de Patrimoni Cultural i la Junta de Germandats i Confraries, s’han articulat una sèrie d’activitats per tal d’involucrar a la ciutadania a mostrar a través de les xarxes socials la passió i intensitat amb que es viuen estes jornades a la nostra ciutat.

Indubtablement el tambor i el bombo van lligats a la celebració de la Setmana Santa que compta amb la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional, des de març de 1988, mentre que la «Tamborada» d’Alzira està declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, des de novembre de 2018.

Isabel Aguilar, com a regidora de l’àrea de Patrimoni Cultural, i Vicent Fàbregues, com a president de la Junta de Germandats i Confraries, s’han coordinat amb Àngela Alfonso, directora de la Banda de Tambors d’Alzira, per tal de dissenyar les accions que de manera excepcional s’han de realitzar enguany, ja que ens trobem en estat d’alarma la qual cosa impossibilita la realització de qualsevol acte multitudinari.

No obstant això Alzira no deixarà de commemorar les XXVIII Jornades d’Exaltació del Tambor i del Bombo, per la qual cosa s’han dissenyat les activitats que detallem i animem a totes i tots a participar:

  • Dibuix Tamborada d’Alzira (del 15 al 23 d’abril fins les 14 hores)

Consistix en realitzar un dibuix tenint com element principal el tambor o el bombo, acompanyat de les següents frases:

TAMBORADA ALZIRA 2020

SOM PATRIMONI

Puja el teu dibuix a les xarxes socials acompanyat del hashtag:

#tamboradapatrimoniacasa

El dibuix penja-ho al teu balcó.