El coronavirus apenes influix en la venda de reganyaes i mones de Pasqua

0
214
Rafa Gadea president del Gremi de Forners d'Alzira

La força de la tradició i la qualitat del producte ha resistit els atacs del coronavirus que apenes ha influït en la venda de reganayes i mones de Pasqua segons el president del Gremi de Forners d’Alzira, Rafa Gadea.

«Estavem prou nerviosos respecte a la resposta de la gent, pensavem que podriem vendre molt menys que els anys anteriors però la veritat és que la influència ha sigut molt poqueta» manifesta Gadea -via telefònica- a Riberaexpress.

Venda escalonada

La diferència respecte a les pasques anteriors «és que ningú ha eixit de pont i que la venda ha estat més escalonada», advertix este tradicional forner alzireny. Durant estos dies la venda de mones és d’un 60% contra un 40% respecte a la de les reganyaes en el cas del seu forn, Verge del LLuch, «perquè fem més formats diferents», assegura. Però pel que fa la resta de l’any «la reganyà li guanya de llarg a la mona», assegura, en elaborar el dolç tìpic alzireny «quasi tots els dies».

Gadea reconeix que la clau de l’èxit de la reganyà ha estat en el «gran esforç del Gremi de Forners amb el suport de l’Ajuntament» i que ha suposat un «bon complement» per a que «els forns d’Alzira estiguen de moda».

Incertesa i adaptació

Però el Covid-19 està provocant al sector «molta incertesa», assegura Gadea sobre tot en aquells forns «que servien prou génere a bars i restaurants». Els forners tenen clar clar que «hem d’adaptar-mos a les noves circunstàncies«, en les que els clients acodixen sols pel matí i en la que els forn han vist minvada la venda d’entrepans, pepitos i empanades entre altres.