Diego Gómez:»La pròxima setmana farem una primera proposta d’ajudes»

0
401
Diego Gómez alcalde d'Alzira

 

Estem estudiant la possibilitat de subvencionar lloguers i d’ajudar a obrir les botigues

Anem a revisar els pressupostos i si de cas a realitzar una operació de crèdit

Donar 1.000€ a les empreses resulta molt inaccessible per a les arques municipals

El govern d’Alzira té previst presentar la pròxima setmana «una primera proposta d’ajudes municipals als diferents sectors per a pal.liar les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus», segons ha manifestat a Riberaexpress l’alcalde d’Alzira Diego Gómez.

La primera autoritat local indica que «estem revisant els recursos propis i externs per poder realitzar ajudes equitatives via subvencions directes als diferents sectors econòmics». Unes ajudes que poden ser, indirectes com les bonificacions i excepcions d’impostos, però també «ajudes per a pagar lloguers i obrir les botiques, a més de la creació d’un Fons Social» assegura Gómez.

Revisar els pressupostos

El govern local té clar que ha de»revisar» els pressupostos que va aprovar el passat mes de gener i en este aspecte considera que «cal ser prudents però també valents, a l’hora de donar resposta a la crisi social que va a vindre i també per fer revifar els sectors econòmics de la ciutat».

L’alcalde contempla, fins i tot, la possiblitat de recòrrer a una operació de crèdit «cal vore primer si és necessària, donat que l’ajuntament no pot quedar-se sense liquidesa» apunta.

Respecte a la proposta del PP de subvencionar fins a 1.000 euros a autònoms, comerços i empreses la considera «molt inaccessible» per a les arques municipals donat que podria elevar-se el seu cost fins a prop d’un milió d’euros.

Suspesa sine die l’ordenança de les terrasses

I respecte a la que reclamen també els populars de «deixar sense efecte» l’ordenança que obliga a reduir terrasses i substituir mobiliari a l’hostaleria» i que es posava en vigor, segons les previsions, el passat dia 6, Diego Gómez assegura que l’rdenança «està suspesa sine die».

La primera autoritat local manifesta que «estem governant per a tots amb mesures valentes per a la ciutadania des del punt de vista de la prudència» i insisteix en que la pròxima setmana presentarà als diferents sectors «una primera proposta de mesures», i que posteriorment poden aprovar-se altres, encara que en funció de les ajudes i subvencions que procedixquen dels governs autonòmic i central així com de la Unió Europea.