Alzira comença els tractaments contra el mosquit tigre

0
421
  • Els mosquits no poden transmetre el COVID 19

 

Este mes han començat els tractaments contra el mosquit tigre en tots els municipis adherits al programa del Consorci de la Ribera. L’actuació consistix a revisar tots els embornals i zones d’acumulació d’aigua, agafar una mostra i en cas de trobar larves, aplicar el tractament corresponent.

A Alzira, com l’any passat, estaran 4 dies cada mes, i començaran la pròxima setmana els dies 14, 15, 16 i 17 d’abril. De moment, enguany, no s’ha detectat presència de mosquit tigre, però el que es pretén evitar és que la situació es descontrole, per això està previst allargar el tractament fins a finals d’any, com en 2019. “Comencem ara una campanya informativa que portarem fins a l’estiu; des de la Regidoria de Sanitat anirem donant consells per a evitar la proliferació del mosquit a casa.

A més, com l’any passat, la ciutadania ens pot enviar via correu electrònic o a la bústia ciutadana preguntes o avisos si detecten presència de mosquits, la informació es trasllada a l’empresa Lokímica i ells ho revisen”, explica la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

Mosquit tigre i el COVID-19 

Els mosquits NO PODEN transmetre el COVID-19. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha manifestat al respecte:“El nou coronavirus és un virus respiratori que es propaga principalment per contacte amb una persona infectada a través de les gotícules respiratòries que es generen quan esta persona tus o esternuda, per exemple, o a través de gotícules de saliva o secrecions del nas.

Fins hui no hi ha informació ni proves que indiquen que puga transmetre’s per mitjà de mosquits.Per a protegir-se, evite el contacte pròxim amb qualsevol persona que tinga febra i tos, i practique una bona higiene de les mans i de les vies respiratòries.”