Una trentena de comerços s’interesa el primer dia per la Plataforma Solidària d’Alzira

0
188

«Estem alucinant de la quantitat de tràfic, unes 500 visites, que en poques hores té ja la plataforma», així es manifesta José Burgos, ú dels sis impulsors d’esta iniciativa solidària que va nàixer, anit, a Alzira amb l’objectiu de connectar veïns i d’ajudar al comerç local a vendre mentre estan baixades les persianes davant la crisi provocada pel coronavirus.

Este últim objectiu, dels tres de la plataforma, que semblava el més difícil en principi, compta ja amb 7 establiments adherits «i a finals de setmana esperem que hi haja una treintena davant la demanda existent», assegura Burgos que resalta «el caràcter totalment solidari i altruïsta de la plataforma» a partir de 6 joves alzirenys que aporten les seues experiències i coneiximents que s’han proposat, «ajudar al comerç local a eixir el millor possible de l’actual situació de crisi».

La plataforma servix per a connectar al cliente amb la botiga, establiment o negoci qque acorden entre ells la forma de pagament sense que «JoAjudeAlzira.org« percibisca cap comissió. Burgos incidix en que es tracta «d’una canal de comunicació» perquè els botiguers «puguen conservar la clientela que els ha costat molt de fer».

Descomptes i pagament avançat

El comerç fa descomptes de fins el 50% perquè el client adquirisca bons que els paga immediatament però que no disfrutarà fins que acabe el confinament; «la lectura que cal fer és que el comprador s’estalvia una pasta al temps que li tira una maneta a l’autònom en estos moments tan complicats que ha de fer front a pagaments fixes», expliquen els solidaris i imaginatius impulsors de la plataforma.

Altre dels objectius de la plataforma és el de «impulsar» el suport veïnal connectant veïns que necessiten i oferixen ajuda. I un tercer és «enviar missatges de suport» als treballadors essencials com sanitaris, transportistes i persones majors que els promotors s’encarregaran de fer arribar.

Resalten que «tots podem contribuir durant la crisi del Coronavirus, hi ha alzirenys patint perquè no poden accedir a les necessitats bàsiques, i comerços, que un dia van ser oberts amb gran esperança, no saben quan, ni com tornaran».

I reclamen als veïns que siguen «protagonistes d’aquesta acció social», o també «difonent aquesta idea que naix amb l’únic objectiu de connectar persones, hui més que mai».