Alzira estudia possibles ajudes a comerços i empreses

0
455

El Consell Econòmic Social d’Alzira valora els efectes de la crisi sanitària

 

El Consell Econòmic i Social s’ha reunit este migdia, via telemàtica, per a estudiar la crisi del coronavirus i analitzar com afecta el sector industrial i comercial de la ciutat.

 

A la reunió han assistit l’alcalde, Diego Gómez, el regidor de Serveis Urbans Fernando Pascual, els secretaris comarcals de CCOO i UGT Josep Antoni Carrascosa i Raül Roselló, el president de l’Associació empresarial d’Alzira Raül Tudela i la directora d’Idea, Carmen Herrero.

 

L’alcalde, Diego Gómez, ha explicat als agents socials les mesures que s’han pres en l’àmbit local per tal d’ajudar els ciutadans com l’ajornament del pagament d’impostos o de les de taxes d’ocupació de la via pública per a bars, restaurants o parades del mercat ambulant i un estudi d’impacte econòmic local. També ha presentat als assistents un informe local que fa un repàs a les primeres dades globals de comerços, indústries, botigues, bars o restaurants d’Alzira.

Per altra banda, s’ha fet una anàlisi de les ajudes anunciades tant pel Govern d’Espanya com per la Generalitat, en especial les que van dirigides als autònoms.

En el cas autonòmic, el Govern ha anunciat ajudes de fins a 1.500 € que s’han de sol·licitar a partir del 8 d’abril de manera telemàtica  a http://www.labora.gva.es/va/ciutadania.

I en l’àmbit local s’han valorat les possibles ajudes i subvencions complementàries per als diversos sectors. “Estem estudiant possibilitats per a ajudar els nostres comerços i empreses, tenint en compte les limitacions del pressupost municipal”, ha anunciat l’alcalde.

Gómez ha anunciat la posada en marxa d’assistència telefònica per tal d’assessorar empreses, gestories i assessories laborals.

Finalment, s’ha anunciat que es convocarà el Consell de Comerç, per a la posada en marxa de noves mesures per a reactivar l’economia local. Iniciatives com les campanyes “Alzira Unida” o “Jo ajude a Alzira” que naixen amb l’objectiu de fomentar el consum local i l’ús de serveis alzirenys: que partixen de la idea d’encomanar les compres als comerços de la ciutat o reservar per a una celebració als bars i restaurants, anticipem el pagament i gaudim el servei quan acabe la crisi.

“És una manera d’estar al costat dels nostres comerciants, dient-los que ens fan falta i que comptem amb ells”, ha puntualitzat l’alcalde.