Quarentena i solidaritat amb una família coronavirus d’Alzira

0
971
Josep Antoni Fluixà i Eugenia Pelufo amb la seua filla Alba, guanyadora del Premi de Poesia del certament literari Ciutat d'Alzira

Josep Antoni Fluixà i Eugenia Pelufo formen un matrimoni alzireny que gaudien del primer curs de jubilació quan el passat mes de març, ella, exdirectora del Ceip Gloria Fuertes d’Alzira, es va contagiar del temut coronavirus.

Este matrimoni «pedagògic» com s’anomena, de forma col.loquial, a les parelles docents, està patint una quarentena, junt a la seua filla Alba, al seu domicili alzireny.

Eugenia començà a tindre «malestar» el passat 15 de març, tot just el primer dia del confinament. Al principi la temperatura no superava els 37,5º i intentava millorar a base paracetamol, però la febre es disparà fins els 38,9º i això alarmà a Fluixà que la va dur a l’Hospital d’Alzira on li diagnosticaren neumonia produïda pel coronavirus. Allí va estar hospitalitzada durant 10 dies fins que a finals de març tornà a casa prou recuperada.

Dia del Llibre i cumpleanys

Ara es troba en plena quarentena, compartida amb l’home i la filla, encara que Eugenia està enclaustrada en una habitació de la vivenda, fins el pròxim 13 d’abril, tan sols a 10 dies del Dia del Llibre i del cumpleanys de Fluixà, que a més és escriptor i sobre tot lector empedernit.

«Des de l’hospital ens criden tots els dies per conèixer la seua evolució, fins i tot l’altre dia una doctora cridà a les 10 de la nit, disculpant-se perquè no havia pogut fer-ho abans», explica Josep Antoni a a Riberaexpress. Este exprofessor del col.legi públic Alborxí viu amb una intensitat especial este confinament en no poder ni asomar-se a la porta de la finca; «hi han dies que acabe rebentat, netejant, preparant la compra i cuinant perquè soc prou cuiner», manifesta.

Agraïts al veïnat

Pel matí aprofita la llista d’establiments d’IDEA per fer la comanda «del pa, de la verdura, la fruta i la carn a les botigues locals». Però una de les coses que ha descobert davant esta especial situació de la seua família, «és la soldiaritat dels veïns, una mestra de la finca ens ha dut varies coses i l’actual regidor de Cultura, Alfred Aranda, es va desplaçar a més d’una famàcia per trobar els medicaments que ens feien falta», encara que «no son els únics, la veritat és que estic molt agraït al veïnat i tampoc m’oblide dels sanitaris».

La seua popularitat en el món cultural alzireny, fa que haja rebut nombroses telefonades i whatsapps, «hi han dies que no tinc temps a res» confesa, este mestre i escriptor que agraix especialment, «l’interés mostrat pels meus companys de l’Alborxí» on culminà el passat curs la seua llarga trajectòria com a docent.

A falta de 8 dies per eixir de la quarentena, «Eugenia es troba bé, ha recuperat la gana després de perdre el gust i l’olfacte, ara s’ho menja tot» assegura Fluixà satisfet d’estar a punt de derrotar al terrible Covid-19.

Josep Antoni i Eugenia ja miren de recuperar el seu pols habitual amb els llibres, abans de finalitzar el seu primer curs de jubilats.

Riberaexpress