Millora la situació a l’Hospital d’Alzira en disminuir el nombre de contagis

0
865
Entrada de l'Hospital de la Ribera

La situació a l’Hospital d’Alzira «ha millorat» respecte a fa una setmana, hi ha menys entrades en Urgències de casos de coronavirus davant la disminució de contagis al Departament de Salut de la Ribera.

Ara bé, segons el sindicat CCOO, este cap de setmana «hi han més ingressats que ocupen ja tres plantes i mitja de l’hospital», pèrò no es troba saturada la Unitat de Cures Intensives (UCI)» assegura la portaveu d’este sindicat Àngels López.

Al centre hospitalari comarcal ha anat ralentiçant-se l’ingrés d’afectats pel COVI-19 fet que facilite que «ara estiga tot més controlat».

Esencial el paper de l’atenció primària

Tot i això López advertix, que «l’hospital de hui no té res a vore amb el de fa tres setmanes», en tindre que dividir-se en dos árees; la de respiratoris on son atesos els possibles casos de coronavirus i la segona àrea que seguix atenent a la resta de patologies com Maternitat, Pediatria, Traumatologia i d’altres.

La sindicalista de CCOO, que treballa en el Centre de Salut I d’Alzira, qualifica com «esencial» el paper de l’atenció primària; «estem evitant que molts malalts acodisquen als centres de salut al ser atesos per via telefònica i enviar sols a l’hospital els casos de Covid-19″.

Sanitaris abandonats

Però Àngels lamenta que «els sanitaris estem totalment abandonats» i es queixa de «falta d’informació i transparència». D’una banda reconeix que compten ja amb més material «però és insuficient ja que tenim que esterilitzar-lo i reutilitzar-lo».

A més considera que «estem doblement confinats, en estar aïllats de la família per a no contaminar-la» i en este aspecte reclama a la conselleria que «habiliten habitacions d’algun hotel pròximes a l’hospital on poder descansar com ja disposen els companys de Gandia». En este aspecte denuncia que el nombre de sanitaris infectats d’esta àrea, que sumen ja 58, «es troba entre els més alts comparat amb la resta de departaments».

D’altra banda Àngels López insisteix que la gent «es quede a casa, que compre una vegada a la setmana perquè cada vegada que ixen s’exposen a ser contagiats«. Elogia «l’esforç fet per tots» que ens ha conduït a la millora sustancial dels últims dies, ara està estabilitzat-se i després baixara el nombre de casos, però cal continuar». I ja ha avançat que «fins el mes de les flors no tornarem a recuperar la normalitat encara que tindrà que ser de forma progressiva».

Riberaexpress